Second Tent Event

Tenten en vouwwagens (ver)kopen op Second Tent Event 2024

Marije Onderwaater

Het allereerste Second Tent Event was vorig jaar een succes! Dat smaakt naar meer en daarom vindt op zondag 21 april 2024 de tweede editie plaats. Net als in 2023 op dagrecreatieterrein Doornse Gat tussen Doorn en Leersum. Nieuw dit jaar: je kunt er ook terecht om een vouwwagen te kopen of verkopen. Ook zijn er workshops, sprekers, livemuziek en kun je kleine reparaties aan je tent laten uitvoeren.

“Ons grootste succes is wanneer mensen besluiten om geen nieuwe spullen te kopen, maar te investeren in goede tweedehands kampeerspullen”, schrijven de organisatoren van het Second Tent Event op Instagram. Want daar draait het allemaal om op deze eendaagse pop-up camping in het bos: tenten, vouwwagens en kampeerspullen die van eigenaar wisselen. Vorig jaar werd 85% van de aangeboden tenten verkocht. Als kroon op al dat werk won het Second Tent Event in oktober de Duurzame KampeerAward voor het meest duurzame innovatieconcept.

Kopen en verkopen

Kampeerders die hun tent of vouwwagen verkopen, kunnen een plekje op het Second Tent Event reserveren. Tentverkopers betalen hiervoor 19,50 euro, voor vouwwagenbezitters is dit 39 euro. Voor die prijs krijg je een mooie plek op het veld én een kopje koffie bereid door de aanwezige barista. Verkopers mogen ook andere kampeerspullen meenemen om te verkopen. Heb je nog leuk servies of campingmeubilair dat een tweede leven verdient? Uitstallen maar!

Bezoekers gratis

Voor bezoekers die op zoek zijn naar een tweedehands tent of vouwwagen is de toegang gratis.

Second Tent Event pop-up camping
Second Tent Event pop-up camping

Dagje uit in het bos

Als locatie is opnieuw gekozen voor dagrecreatieterrein Doornse Gat op de Utrechtse Heuvelrug, in het midden van Nederland dus. Dit maakt het Second Tent Event ook tot een leuk dagje uit voor zowel kopers als verkopers. Het terrein ligt in een voormalige zandafgraving en bestaat uit verschillende recreatieveldjes. Neem de kinderen gerust mee, want die vermaken zich prima op de zandheuvel of bij een van de speelvoorzieningen. Ook zijn er picknickbanken en toiletten. Elektra en wifi is er niet.

Lekkers op de pop-up camping

Bij een dagje uit in kampeerstijl hoort natuurlijk allerlei lekkers. Daarom kan je op het Second Tent Event ook de inwendige mens verwennen met baristakoffie, een koud biertje, friet en (vega)burgers van de bbq. Voor kinderen zijn er marshmallows en broodjes om te roosteren. Let wel op: je kan alleen pinnen.

Ins & outs Second Tent Event

Verkopers van een tent of vouwwagen mogen zondag 21 april opbouwen tussen 9.00 en 10.00 uur. Om 10.00 uur gaat de pop-up camping open voor bezoekers. Om 17.00 uur is het feest voorbij en zijn hopelijk veel kampeermiddelen van eigenaar gewisseld.

Meer weten? Check de website of – voor meer actuele informatie – de Instagram van Second Tent Event. Aanmelden als verkoper kan ook op de website, waar je via onderstaande button komt.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…