Rent-a-tent zoekt beheerders: interview met gastechtpaar Coby en Arend

Marije Onderwaater

Altijd in vakantiesfeer, contact met andere mensen, een gratis plaats op de camping én dat alles tegen een vergoeding. Dat moet kampeerliefhebbers toch als muziek in de oren klinken? Gaat jouw hart hiervan sneller kloppen? Lees dan verder, want Rent-a-Tent zoekt beheerdersparen voor campings in Nederland en het buitenland. Campingtrend sprak met Coby en Arend, die al elf jaar beheerders voor Rent-a-Tent zijn.

Rent-A-Tent

Rent-a-Tent verhuurt ingerichte tenten, mobil homes en andere accommodaties op drie- tot en met vijfsterrencampings in binnen- en buitenland. De beheerdersparen ontvangen de kampeerders die een accommodatie hebben gehuurd en zijn gedurende de vakantie aanspreekpunt. Aan het eind van dit artikel vertellen we je er meer over. Maar eerst komen Coby (64) en Arend (71) aan het woord.

Hoe zijn jullie bij Rent-a-Tent terechtgekomen?

Coby: “Nadat Arend 40 jaar bij de politie had gewerkt, kon hij op zijn zestigste met prepensioen. Hij wilde graag dat ik ook zo stoppen met werken, maar ik vond mezelf nog te jong om thuis te zitten. Toen ik ben gaan snuffelen op internet, kwam ik Rent-a-Tent tegen. Zelf hebben we nooit veel gekampeerd. Ik ben geboren in Australië en we zijn daar vaak op familiebezoek geweest. Maar we hadden zeker meer gekampeerd als we eerder hadden ontdekt hoe leuk het is.”
Arend: “Dat was elf jaar geleden. We zijn begonnen in de Vogezen, waar we een half seizoen hebben gedraaid. Daarna hebben we alleen maar hele seizoenen gedaan, van half mei tot half september.”

Rent-a-tent zoekt beheerders. Die kunnen kiezen voor een camping in Nederland of in het buitenland. Waar staan jullie meestal?

Coby: “Als beheerder krijg je inderdaad verschillende opties, waarna je drie keuzes mag doorgeven. Toen we kleinkinderen kregen, hebben we een paar keer voor Nederland gekozen zodat we ze regelmatig konden zien. Nu staan we vaak in Frankrijk. Maar er zijn ook campings in bijvoorbeeld Spanje, Italië, Frankrijk, Kroatië en Duitsland.”
Arend: “In Frankrijk voelen we ons thuis. En we kunnen er goed met de mensen werken, al spreken we bijna geen Frans. Inmiddels staan we al een aantal jaar op dezelfde camping: Val de Bonnal in de Jura. Gelukkig spreken ze hier perfect Duits en Engels.”
Coby: “Val de Bonnal is een vrij drukke camping, maar daar draaien we onze hand niet voor om. Daarom staan we hier op verzoek van Rent-a-Tent dit jaar weer. Bij ons stalletje – de receptietent die bij onze eigen caravan staat – is het een komen en gaan. Mensen kunnen bij ons altijd een kopje koffie krijgen. In coronatijd was dat een andere verhaal, al hadden we toen nog steeds goed contact.”

Coby en Arend staan dit jaar weer klaar voor gasten op camping camping Val de Bonnal.
Coby en Arend staan dit jaar weer klaar voor gasten op camping camping Val de Bonnal.

Hoe begint het kampeerseizoen voor jullie?

Arend: “Half mei komen we aan en dan gaan we eerst ons eigen kwartier maken. We halen onze caravan daar uit de opslag en die richten we fijn in. Dan is ons onderkomen klaar. Vervolgens zorgen we dat onze receptietent klaarstaat.”
Coby: “In het voorjaar krijgen we ook echt beheerderskriebels. Dan moeten we weer weg. Al is het ook fijn om na het seizoen weer thuis te zijn. Dan zijn we blij om de kinderen en kleinkinderen te zien. Zij komen trouwens ook wel eens langs op de camping.”

En hoe ziet de dag van een beheerdersechtpaar er uit?

Arend: “Ik ben meestal vroeg wakker en ga dan met een bakje koffie voor de caravan zitten om te kijken hoe de camping ontwaakt. Daarna ontbijt ik samen met Coby en dan beginnen we met in- en uitchecken.”
Coby: “Op onze laptop kunnen we zien wanneer gasten aankomen en vertrekken. We zorgen dat bij aankomst alles voor de kampeerders gereed is. Arend brengt ze meestal met de fiets naar hun accommodatie. En wanneer ze zijn uitgecheckt, maken we nog een rondje door de tent of mobile home. Mensen moeten het zelf schoonmaken en wij kijken of het netjes is achtergelaten. Vaak halen we er zelf ook nog een lapje overheen. We willen dat alles zo is zoals we het zelf graag zouden aantreffen.”

Hebben jullie vrije tijd op de camping?

Coby: “In het voorseizoen hebben we tijd om erop uit te trekken. Maar als de camping vol staat, dan willen we wel graag in de buurt blijven. Al gaan we natuurlijk wel boodschappen doen. Dat vinden we niet erg, want op de camping is zoveel te beleven. Wij kunnen gewoon van het zwembad gebruikmaken, dat is fijn. Gasten zeggen dan wel eens: ‘oh, zijn jullie er ook?’. Maar we gaan niet bij ze zitten hoor.”
Arend: “We trekken vooral op met beheerders van andere verhuuraccommodaties. Daar hebben we het heel gezellig mee. Het zijn onze collega-concurrenten, maar we hebben één gezamenlijk doel: mensen een fijne vakantie bieden. Met de andere beheerders in de buurt hebben we ook altijd een back-up wanneer we onverwacht iets nodig hebben. Dat is prettig. Maar we eten ook wel samen. Vorig jaar hebben we om de beurt gekookt. Toen het mijn beurt was, maakt ik een hacheeschotel. Midden in de zomer!”
Coby: “Ik ben in augustus jarig en elk jaar heb ik weer andere mensen aan tafel zitten. Heel gezellig. We hebben trouwens ook heel goed contact met Rent-a-Tent en met de leiding van Val de Bonnal.”

Waarom raden jullie andere mensen aan ook beheerder voor Rent-a-Tent te worden?

Coby: “Het is een verrijking op je oude dag. Waarom zou je thuis achter de geraniums gaan zitten? EN de vergoeding is overigens echt prima.”
Arend: “Dankzij dit werk blijf je in beweging en dat is belangrijk. Je loopt en fietst de hele dag.”
Coby: “En het contact met mensen is leuk. Wij praten graag en dat voelen mensen. We maken veel leuke dingen mee, maar we horen ook trieste dingen. Mensen vertellen ons soms hun levensverhaal en dat is soms verdrietig, al kan het ook mooi zijn als we op een bepaalde manier toch ergens mee kunnen helpen.”

Zie jij jezelf al als beheerder over de camping lopen?
Zie jij jezelf al als beheerder over de camping lopen?

Jullie staan op een grote camping. Zijn er ook kleinere campings?

Coby: “Op Val de Bonnal zijn we verantwoordelijk voor 31 verhuuraccommodaties. Dat is best veel. Wij vinden dat fijn, want we houden van leven in de brouwerij.”
Arend: “Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Maar we hebben ook wel eens op kleinere campings gestaan hoor. Daar hadden we maar negen mobil homes.”

Voorlopig gaan jullie dus wel even door?
Coby: “Jazeker! Al worden we af en toe wel geheadhunt hoor. Maar we blijven bij Rent-a-Tent. Never change a winning team!

Rent-a-Tent zoekt beheerders: iets voor jou?

Rent-a-Tent is vooral op zoek naar stellen die een eigen caravan, camper of tent hebben. Daarvoor krijgen ze op de camping een gratis staanplaats. Daarnaast is er een dagvergoeding en een onkostenvergoeding. Beheerders onderhouden de accommodaties op de camping en zijn aanspreekpunt voor de gasten. Verder zorg je er als beheerder voor dat de inventaris van de accommodatie op orde is en verricht je indien nodig kleine reparaties. Verder ben je als beheerder minstens tien aaneengesloten weken beschikbaar.
Meer weten over de vacature voor beheerder? Check de site van Rent-a-Tent.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…