Poepen op het toilet in de caravan

Martine van Kuler

Poepen. Iedereen doet het, maar toch hebben we het er liever niet over. Dat geldt ook voor mij. Toch treed ik met dit artikel buiten mijn comfortzone om een prangende vraag te beantwoorden: Poepen op het toilet in de caravan (of) camper, ja of nee?

Privésanitair

Toiletteren is niet direct een onderwerp dat je direct verwacht op een site over kamperen. Toch is juist het gebruik van het sanitair voor veel kampeerders (in spe) ‘een dingetje’. Zeker vrouwen hebben vaak moeite om hun behoefte te doen op de camping. Geloof me, Marije en ik kunnen er over meepraten. Het is ook niet voor niets dat privésanitair steeds populairder wordt.

Sommige campers hebben een wel enorm luxe badkamer, zoals deze Concorde. Hier kun je toch prima je behoefte doen.
Sommige campers hebben een wel enorm luxe badkamer, zoals deze Concorde. Hier kun je toch prima je behoefte doen.

Naar het toilet in je caravan of camper

Caravan- en campergebruikers hebben nóg een optie: gebruik het toilet in je eigen kampeermiddel. Ook voor de grote boodschap! Het klinkt misschien niet heel fris, maar als je de volgende tips ter harte neemt, kun je gewoon poepen op het toilet in je caravan of camper.

Gebruik de juiste toiletvloeistof

Thuis maak ik het toilet schoon met dettol en chloor, maar voor het chemisch toilet in de caravan of camper heb je iets anders nodig: toiletvloeistof. Het is er in vele soorten, kleuren en geuren.

Allereerst gebruik je een middel voor je afvaltank. Dit zorgt ervoor dat je drol (excusez le mot) uit elkaar valt. Dat is wel zo handig als je het chemisch toilet gaat legen. Dan heb je nog een vloeistof die je in de spoelwatertank doet. Deze houdt het water fris en zorgt voor een aangename geur. Tot slot heb je nog een middel nodig om de bril en pot mee schoon te maken.

Niet al het toiletpapier is even geschikt voor gebruik in een chemisch toilet.
Niet al het toiletpapier is even geschikt voor gebruik in een chemisch toilet.

Toiletpapier van cellulose

Ik houd van fijn, dik toiletpapier. Zijdezacht voor de billetjes, maar minder geschikt voor gebruik op een chemisch toilet. Dit papier lost namelijk niet zo goed op, waardoor je afvaltank verstopt kan raken. Kies dus voor een toiletpapier van cellulose. Dit lost extra snel op.

Poepen op het caravantoilet? Maak goede afspraken

Tot slot is het belangrijk goede afspraken te maken over het gebruik van het toilet in de caravan of camper. Zeker als je uitgebreid gaat zitten kleien. Blijf niet langer zitten dan nodig, laat het toilet schoon achter en spuit nog even na met een verfrisser.

Poepen op het toilet in de caravan: ja of nee?

Het zal je na het lezen van dit stuk waarschijnlijk niet verbazen dat mijn antwoord op deze vraag ‘ja’ is. Mits de nood zo hoog is dat het sanitairgebouw niet meer haalbaar is, er een lange rij staat, of de behoefte zich ’s nachts aandient. In deze gevallen mogen de kids en ikzelf best een grote boodschap doen op het toilet in de caravan. Deze uitzonderingen gelden overigens niet voor de heer des huizes. Er zijn grenzen aan het toelaatbare.

En nu ik het toch over mannen heb… nog een side note voor de heren: het legen van de toiletcassette kunnen wij vrouwen natuurlijk prima zelf. Desalniettemin blijft het natuurlijk een mannenklusje dat we jullie absoluut niet uit handen willen nemen. Bovendien… een man die zijn vrouw met de cassette over de camping laat lopen, maakt nu eenmaal niet zo’n beste indruk. Just sayin’

De toiletcassette legen. Ook al plenst het van de regen. Doe ik niet moeilijk over.
De toiletcassette legen. Ook al plenst het van de regen. Doe ik niet moeilijk over.

Poepen op het toilet in de caravan: de tips van Jos

Jos Mark is zo’n man die heel goed is in het legen van het chemisch toilet. In deze video geeft hij nog meer tips & tricks voor het kakken op een chemisch toilet.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!