kamperen met pasen

Kamperen met Pasen – veel campings organiseren paasactiviteiten

Martine van Kuler

Het paasweekend staat voor de deur, en waar kun je dat beter doorbrengen dan op de camping? Wil jij kamperen met Pasen en doe je dat bij voorkeur op een camping die speciale paasactiviteiten aanbiedt? Lees dan vooral verder.

Het paasweekend is de officieuze start van het kampeerseizoen. Campings openen hun poorten, seizoensplekken worden opgebouwd, en campers en caravans komen uit de winterstalling. Wil jij ook kamperen met Pasen en vinden je kinderen het leuk om eieren te zoeken of de paashaas te ontmoeten? Of wil je zelf een heus paasvuur zien? Onderstaande campings doen met Pasen iets extra’s.

Camping de paal gezin
Start jouw kampeerseizoen op Camping de Paal?
Camping de paal gezin
Start jouw kampeerseizoen op Camping de Paal?

Paastheater op Camping de Paal

De Paal in het Brabantse Bergeijk is sowieso kindvriendelijk, maar met Pasen is de camping helemaal een waar kinderparadijs. Er is namelijk een speciaal animatieprogramma opgesteld en de Viva-clowntjes vermaken de kinderen in het meeleeftheater. En dan zijn er ook nog speeltuinen, binnenzwembaden én zelfs een overdekt subtropische waterspeeltuin (handig als het onverhoopt wat minder weer is). Meer info over Camping De Paal vind je hier.

Paaseieren zoeken op Vakantiepark De Kuilart

Aan het Friese merengebied De Fluessen ligt Vakantiepark De Kuilart. Je kunt er met je eigen kampeermiddel terecht of een accommodatie huren. Met Pasen zijn er leuke activiteiten. Doe met het hele gezin mee aan de paasbingo of geniet van een paasbrunch. En natuurlijk kunnen de kinderen paaseieren zoeken op de camping. Meer info over Vakantiepark De Kuilart vind je hier.

paasvuur
In de omgeving van Minicamping Warnstee worden ook dit jaar weer paasvuren aangestoken.
paasvuur
In de omgeving van Minicamping Warnstee worden ook dit jaar weer paasvuren aangestoken.

Paasvuren in de buurt van Minicamping Warnstee

Zoals de naam al doet vermoeden is Minicamping Warnstee geen camping met toeters en bellen. Deze gemoedelijke camping in de Achterhoek telt 28 kampeerplaatsen en enkele huuraccommodaties. Met Pasen kun je er genieten van een paasbrunch en ‘s avonds een van de paasvuren in de omgeving bezoeken. Meer info over Minicamping Warnstee vind je op deze website.

Ontmoet de paashaas op Sprookjescamping de Vechtstreek

Sprookjes bestaan op de Sprookjescamping in Rheeze. Ook tijdens het paasweekend kunnen kinderen dat ontdekken. Ga je er kamperen met Pasen dan staat eieren zoeken met de sprookjesfiguren vast op het programma. En natuurlijk is ook de Paashaas van de partij. Reserveren voor het paasweekend kan onder meer via deze website.

kamperen met pasen paasknutsel
Op veel campings kunnen kinderen paasknutsels maken.
kamperen met pasen paasknutsel
Op veel campings kunnen kinderen paasknutsels maken.

Paasbroodjes bakken op Recreatiepark Samoza

Recreatiepark Samoza ligt op de Veluwe, dus natuurliefhebbers komen er sowieso aan hun trekken. Naast edelherten en zwijnen kun je er ook volgend weekend ook op zoek gaan naar de paashaas. Er zijn sowieso veel paasactiviteiten, waaronder een paasknutsel maken, een gezellige braderie, paasfeest op de dierenhoeve en broodjes bakken bij het kampvuur. Leuk? Kijk dan hier voor meer informatie.

Kamperen met Pasen op campings in Nederland

Natuurlijk was dit maar een kleine greep uit het aanbod, want heel veel campings organiseren extra activiteiten met Pasen. En sta je op een camping waar dit niet het geval is, dan kun je altijd nog zelf voor paashaas spelen en wat eieren verstoppen. Moraal van het verhaal? Het kampeerseizoen gaat van start, geniet ervan!

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!