open camping dag

Open Camping Dag: laat het kampeerseizoen maar beginnen

Martine van Kuler

Nu de dagen lengen, de blaadjes aan de bomen komen en de temperatuur stijgt, krijgen veel mensen kampeerkriebels. Kun jij niet wachten om weer naar de camping te gaan, maar weet je nog niet naar welke? Geen nood, want op zaterdag 6 april vindt de Open Camping Dag plaats. Op ruim vierhonderd campings kun je op deze dag vrijblijvend een kijkje nemen.

Deze dag is een initiatief van kampeerplatform I love kamperen, dat het evenement in het leven riep om heel Nederland te laten zien hoe leuk kamperen is. Dit jaar vindt alweer de derde editie plaats. Om het onafhankelijke karakter van het initiatief te benadrukken is de Stichting Open Camping Dag opgericht.

Vrijblijvend rondkijken op de camping

Tijdens de Open Camping Dag zetten meer dan vierhonderd campings in heel Nederland hun deuren open. Je kunt er vrijblijvend rondkijken en ontdekken of het sfeertje, de kampeerplaatsen en de faciliteiten je bevallen. Overigens doen ook kampeerwinkels en caravan-, camper- en vouwwagendealers mee aan het evenement. Sommige hebben leuke acties of organiseren speciale workshops.

Via onderstaande button ontdek je welke campings en kampeerbedrijven deelnemen. We verklappen alvast dat De Achterste Hoef een van de deelnemende campings is. In dit interview vertelt eigenaar Nina meer over dit recreatiepark.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!