Kamperen op Texel: camping Landal Sluftervallei

Martine van Kuler

Wil je kamperen op Texel? Denk dan eens aan camping Landal Sluftervallei. Deze is prachtig gelegen in het noorden van het Waddeneiland. Vanuit de tent stap je zo de duinen in.

Landal camping

Bij Landal denk ik meteen aan de bungalowparken. Dat zeven van de parken ook een camping hebben, wist ik eigenlijk niet. Ik ontdekte het in de meivakantie, toen ik met mijn gezin en mijn moeder in een huisje in Landal Sluftervallei bivakkeerde.

Kamperen in duinen. Op de achtergrond zie je de vuurtoren van Texel.
Kamperen in duinen. Op de achtergrond zie je de vuurtoren van Texel.

Kamperen op Texel in de duinen

Het huisje waarin wij zaten stond aan de rand van het bungalowpark en keek uit op… de camping. Huh? Kamperen op Texel in een Landalpark? Yup, dat kan dus gewoon.

Camping Landal Sluftervallei is niet groot. Er zijn 53 campingplaatsen, 16 stacaravans en 4 safaritenten. Ik ben vooral gecharmeerd van de kampeerplekken. Deze liggen niet in door heggetjes gescheiden straatjes of op open velden, maar gewoon tussen de duinen.

Bij iedere plek staat bovendien een picknicktafel. In de meivakantie was de camping lang niet vol, maar ik vond het er al wel gezellig uitzien.

Natuurlijk heb ik ook het sanitair even geïnspecteerd. Het zag er spik en span uit. Ik heb er natuurlijk geen gebruik van gemaakt, maar dat het schoon is natuurlijk een dikke pre.

Het sanitairgebouw was schoon. Altijd een pre!
Het sanitairgebouw was schoon. Altijd een pre!

Faciliteiten op camping Landal Sluftervallei

De camping hoort bij het bungalowpark, dus als kampeerder kun je gebruik maken van dezelfde faciliteiten. Zwemmen, midgetgolfen, bowlen, tennissen, fietsen huren, uit eten gaan of jezelf laten verwennen in de wellness; als de coronamaatregelen het toelaten kan het allemaal.

Voor de kids zijn er meerdere speeltuinen. Ook is er een actief animatieteam. In de meivakantie werd iedere dag wel iets georganiseerd.

Zien en doen in de omgeving van camping Landal Sluftervallei

De camping ligt het noorden van Texel in het dorpje De Cocksdorp. Vanaf de camping wandel je zo door de duinen naar het strand (ca. 2 km). In tien minuten fiets je naar de vuurtoren. Een mooi ritje.

Vanwege de coronamaatregelen was vrijwel alles gesloten tijdens verblijf ons Texel, maar we hebben ons zeker niet verveeld. Uitwaaien op het strand, fietsen, een ijsje eten bij ijsboerderij Labora, wandelen door de Slufter en karten op de openluchtbaan. De week is omgevlogen. Dus wil je kamperen op Texel? Dan is camping Landal Sluftervallei wat mij betreft een aanrader.

Informatie over de camping

Camping Landal Sluftervallei
Adres: Krimweg 102, 1795 LS De Cocksdorp
Land: Nederland
Afstand vanaf Utrecht: 162 km
Geopend: 26 maart – 1 november
Aantal plaatsen: ca. 53 toeristische staanplaatsen

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!