Kamperen op Netflix, Videoland, NPO en YouTube

Marije Onderwaater

Blijft jouw caravan, camper of vouwwagen in de stalling? Ligt je tent op zolder? En wil je tóch genieten van het kampeerleven? Geen nood! Online kun je fijn wegdromen. Met een dekentje op de bank, lekker warm in bad of in bed net voor het slapengaan. Wij presenteren: kamperen op Netflix, Videoland, NPO en YouTube.

Kamperen op NPO Start

We zijn er Bijna!
Natúúrlijk beginnen we dit rijtje met dé televisiekampeerhit aller tijden: We zijn er Bijna!. Martine van Os volgt in dit programma een groep kampeerders tijdens een rondreis. Afgelopen seizoen 2021 bleven de kampeerders in Nederland. Wij spraken Martine daar over. Lees hier het hele interview. Op NPO Start zijn ook alle andere seizoenen te zien. Aanrader!

Ik Vertrek
Ik Vertrek is écht genieten. Of de mensen nu een chambre d’hôtes, een hotel of een camping beginnen. Natuurlijk vinden wij dat laatste het allerleukst! Wil je het campingleven van een andere kant bekijken en zien hoe het is om een camping te starten én te runnen, tune dan in op Ik Vertrek! SBS 6 heeft trouwens een soortgelijk programma: Wij Emigreren. Rachel en Rens van Camping44 in Italië deden daar aan mee. Een interview met hen lees je hier.

De 3 Sterren Camping
Kees Tol, Nick Schilder en Simon Keizer ontvangen allerlei bekende gasten op hun3 Sterren Camping. En bij dat verblijf horen natuurlijk allerlei campingactiviteiten. Iedere dag wordt muzikaal afgesloten bij het kampvuur. Als dat geen campinggevoel oplevert!

Muziek op de 3 Sterren Camping van Nick, Simon en Kees. (foto: NPO)
Muziek op de 3 Sterren Camping van Nick, Simon en Kees. (foto: NPO)

Kamperen op Netflix

Undercover, seizoen 1
Ok ok, niet allemaal in de pen klimmen om te zeggen dat deze serie niets met kamperen te maken heeft. Want Undercover seizoen 1 speelt zich gewoon af op de camping. Weliswaar in stacaravans, maar een kniesoor die daarop let. In seizoen 1 van Undercover nemen undercoveragenten Bob (Tom Waes) en Kim (Anna Drijver) hun intrek op camping Zonnedauw om te infiltreren in de omgeving van drugscrimineel Ferry Bouman (Frank Lammers). Wil je camping Zonnedauw met een bezoekje vereren? Dat kan! Undercover is namelijk opgenomen op Park Blauwe Meer in het Belgische Lommel, een vakantiepark van – jawel – Peter Gillis.

Expedition Happiness
Bereid je voor op fraaie beelden van Noord-Amerika als je kiest voor de film Expedition Happiness uit 2017. Filmmaker Felix Starck en zijn vriendin, muzikant Selima – Mogli – Taibi, reizen hierin samen met hun hond Rudi van het noorden naar het zuiden. Dat doen ze in een 13 meter lange omgebouwde schoolbus. Onderweg overnachten ze onder meer op campings.

Southern Survival
BattlBox verkoopt outdoorartikelen. In Southern Survival testen ze hun eigen producten. Denk bijvoorbeeld aan een zonne-oven en lucifers die tegen water kunnen. Bij hun tests gaat het er soms wild aan toe, dus je kunt wel eens een tentje de lucht in zien vliegen.

Felix en Mogli van Expedition Happiness.
Felix en Mogli van Expedition Happiness.

Kamperen op Videoland

RTL Kampeert
Wil je genieten van het echte campingleven en leuke uitstapjes? Binge dan wat afleveringen van RTL Kampeert. Hierin gaat Jessica Mendels op zoek naar de leukste bestemmingen en campings. Sander Janson brengt het laatste nieuws op kampeergebied. Vorig jaar spraken wij Jessica over RTL Kampeert. Dat interview lees je hier.

Camp to Go
Camp to Go mag in dit rijtje natuurlijk ook niet ontbreken. Mensen met en zonder kampeerervaring gaan met een kampeermiddel op pad. Sander Janson spreekt ze van tevoren en wil natuurlijk weten wat ze vinden van hun vakantie met een tent, caravan, camper, daktent of vouwwagen. Sander vertelde Campingtrend onlangs alles over het tweede seizoen van Camp to Go.

Timboektoe
Een film voor het hele gezin: Timboektoe. Isa en Kars verhuizen noodgedwongen naar Frankrijk omdat hun ouders daar een camping willen beginnen. In eerste instantie zien broer en zus het niet zitten, maar dat verandert snel. De familie komt in de problemen als vlakbij hun camping een nieuwe camping opent. De eigenaar is vastbesloten om de concurrentiestrijd aan te gaan én die te winnen.

Jessica Mendels in RTL Kampeert. Foto: RTL/Jessica Mendels
Jessica Mendels in RTL Kampeert. Foto: RTL/Jessica Mendels

Kamperen op YouTube

Kara and Nate
Dit vrolijke stel uit het Amerikaanse Nashville reist in hun camperbus de wereld rond. En dat zorgt voor jaloersmakende #vanlife-beelden. En ok, soms minder jaloersmakend. Via vlogs houden ze hun volgers op de hoogte van de belevenissen. En die volgers, dat zijn er heel wat. Kara en Nate hebben namelijk ruim 2,5 miljoen abonnees. Hier vind je hun vlogs.

Andrew Ditton
De Engelse Andrew Ditton – wonend in Schotland – maakt video’s over zijn kampeeravonturen. Ook bespreekt Andrew op zijn kanaal de nieuwste campers en caravans. Een speciale rol in zijn video’s is weggelegd voor zijn hond Dougal. Andrews avonturen zie je hier.

Campingtrend
Dit is een inkoppertje: Campingtrend is natuurlijk hét YouTube-kanaal van Nederland. Met vlogs, tips, campingrecepten en de allerleukste liveshows van Jos en DW. Kijken naar Campingtrend bezorgt je een instant kampeergevoel. Heerlijk (al zeggen we het zelf)!

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…