Kamperen op je sup met de veelzijdige Bajao Cabin

Martine van Kuler

Suppen is razend populair. Voor liefhebbers die er geen genoeg van krijgen is er de Bajao Cabin. Dankzij deze tent kun je op je supboard overnachten. Liever voet aan wal tijdens het slapen? Geen probleem, want de veelzijdige tent kun je ook op de grond en zelfs op een autodak neerzetten.

Steeds meer mensen ontdekken hoe leuk suppen – stand up paddle boarding – is. Ook wij zijn enthousiast. Op een supboard zie je het water immers vanuit een heel ander perspectief én kom je op plekjes waar je met een gewone boot niet snel kan aanmeren. Vind je een paar uurtjes op het water niet genoeg en kan een suptocht je niet lang genoeg duren? Lees dan vooral verder, want met de Bajao Cabin kun je zelfs op je supboard slapen.

Slapen op je supboard

De Bajao Cabin is zo gemaakt dat hij op elk supboard past dat langer is dan 3,5 meter. De tent zelf is bijna drie meter lang en zo’n dertig centimeter breder dan je sup. Heel breed is dat niet, dus je kunt er slechts in je up in slapen. De Bajao Cabin is opblaasbaar en neemt weinig ruimte in beslag. De fabrikant adviseert wel de tent alleen te gebruiken in ondiep water.

Vind je het toch geen fijn idee om op het water te slapen, dan kun je de tent ook aan wal opzetten. Sup naar een leuk eilandje of weiland, trek hem aan wal en zet je tent op.

Bajao Cabin
De multifunctionele Bajao Cabin is zelfs te gebruiken als daktent.
Bajao Cabin
De multifunctionele Bajao Cabin is zelfs te gebruiken als daktent.

Gebruik de suptent als daktent

De Bajao is multifunctioneel, want je kunt hem ook als daktent gebruiken. Mits je een imperiaal hebt om je sup op te vervoeren. En heb je helemaal geen sup of wil je de tent gebruiken tijdens een kort kampeertripje of een festival? Ook dat kan, want hij is ook zonder plank op te zetten als je de meegeleverde haringen en reflecterende scheerlijnen gebruikt. Zonder supboard heb je uiteraard wel een slaapmat of luchtbed nodig om op te slapen.

De multifunctionele Bajao Cabin kost 599 euro en is te koop via onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!