Kamperen op de camping van Duinrell: daar kikker je van op

Martine van Kuler

Mijn oudste houdt van achtbanen, de jongste van zwembaden. Ik waai graag uit op het strand en mijn wederhelft mag graag een terrasje pakken. Op Camping Duinrell kwamen we allemaal aan onze trekken.

Attractieparken

Bezoekjes aan attractieparken en zwembaden zaten er de afgelopen, pak ‘em beet, anderhalf jaar niet in. Persoonlijk heb ik ze niet zo gemist, maar mijn kinderen wilden wel weer eens een verzetje. Dus toen we de kans kregen te kamperen op de camping van Duinrell, wisten we niet hoe snel we onze spullen moesten pakken. De camping krijgt van de ANWB 4,5 sterren, dus de verwachtingen waren hooggespannen. Was dat terecht?

Onze riante plek mét privésanitair.
Onze riante plek mét privésanitair.

Kamperen op de camping van Duinrell

De ontvangst op Camping Duinrell was in ieder geval aller hartelijkst. Voorzien van informatiemap, plattegrond en sleutel van privésanitair gingen we op weg naar onze plek op het Beukenveld. Het was even zoeken, want wat is het vakantiepark met aangrenzende camping groot. Er zijn twaalf verschillende kampeervelden. Dicht bij de attracties, aan de bosrand of juist dichtbij de Plaza; de keuze is reuze. Wij stonden aan de bosrand én vlak bij de ingang van het attractiepark, boffen.

Over de kampeerplek kan ik kort zijn: die was ruim! We hoefden dus niet te passen en te meten om de caravan op zijn plek te zetten. Zelfs met de voortent er aan was er nog ruimte genoeg om lekker te voetballen en Kubb te spelen.

Voor onze plek was ruimte zat, maar de lege staanplaatsen waren helemaal geschikt om een balletje te trappen.
Voor onze plek was ruimte zat, maar de lege staanplaatsen waren helemaal geschikt om een balletje te trappen.

Kampeerplek met privésanitair

Ons weekendje op Camping Duinrell was eerste kennismaking met privésanitair. En het smaakt naar meer, want wat is het fijn om niet te hoeven wachten op de douche of gewoon zonder gêne te kunnen toiletteren.

Pal naast onze plek stond een klein huisje waarvan alleen wij de sleutel hadden. Links was er een toilet, in het midden een wastafel en rechts de douche. Klein, maar fijn. Hoe dol ik ook op kamperen ben, sanitairgebouwen vind ik altijd een dingetje. Dat we nu niet hoefden te ‘timen’ wanneer we het beste konden gaan douchen, vond ik heerlijk. Ook fijn: je kunt je douchegel en tandenborstel gewoon laten staan.

Eten en drinken op Camping Duinrell

Als we maar een weekendje weg zijn, dan gaan we niet koken. De eerste avond haalden we wat bij de snackbar op de Plaza. De tweede avond wilde ik graag naar de kust rijden en lekker eten bij een strandtent. Het liep even anders en dus belandden we bij La Place restaurant De Schaapskooi, midden op het park. We waren hier wat aan de late kant, dus de keuze was beperkt. De hamburger smaakte echter prima en over de zalm en spareribs heb ik ook niemand horen klagen. Wil je een culinair hoogstandje, dan moet je toch echt het park af. Of zelf koken…

Overigens waren de broodjes de volgende ochtend vers en lekker. En dat is ook wat waard. Trek wel even wat tijd uit om ze te halen, want meer mensen willen verse broodjes bij het ontbijt, zo bleek.

Vanaf het terras van De Schaapskooi kun je mooi een oogje houden op de speeltuin.
Vanaf het terras van De Schaapskooi kun je mooi een oogje houden op de speeltuin.
Na het zwemmen een welverdiende suikerspin.
Na het zwemmen een welverdiende suikerspin.

Attracties en Tikibad

Een weekendje kamperen vindt mijn kroost al leuk. Maar als er niet alleen een speeltuin is, maar ook achtbanen en een rodelbaan, dan is het helemaal een feest. Wat ik me nooit had gerealiseerd is dat het attractiepark ook na sluitingstijd toegankelijk is voor kampeerders en gasten van het vakantiepark. De attracties waren weliswaar gesloten, maar om bij de speeltuin te komen loop je gewoon door het park. En waar kwam toch dat belletje vandaan? Toch maar eens kijken, en wat bleek? De botsauto’s waren even geopend. Hoe tof is het om na sluitingstijd nog even te racen? Die van mij vonden het super. En eerlijk is eerlijk, ook ik kon het niet laten even een ritje te maken.

Overigens kunnen gasten van het vakantiepark (en camping) van openings- tot sluitingstijd ongelimiteerd gebruik maken van de attracties. Mijn kids van 9 en 11 waren niet te houden, dus terwijl ik me na het ontbijt nog even terugtrok in ons privésanitair, gingen zij alvast in de zweefmolen. Weer eens wat anders dan de schommel die ze normaal gesproken aantreffen op een camping.

Gasten die kamperen op de camping van Duinrell mogen niet gratis in het Tikibad, maar krijgen wel korting. Vanwege de coronamaatregelen werd er tijdens ons bezoek gewerkt met tijdsloten van twee uur. We moesten van tevoren reserveren, en hierdoor was het niet druk in het zwembad en bij de glijbanen hoefden we nauwelijks te wachten. Dat ik bont en blauw het zwembad verliet, mocht de pret niet drukken. De kids waren in ieder geval onder de indruk van hun moeder die gewoon mee plonste. (Helaas daalde ik weer in hun achting toen ik later in het park weigerde de Falcon in te stappen…)

Een ritje in de botsauto’s durfde ik dan weer wel. Extra leuk dat dit kon na sluitingstijd van het park.
Een ritje in de botsauto’s durfde ik dan weer wel. Extra leuk dat dit kon na sluitingstijd van het park.

Zien en doen in de omgeving van Camping Duinrell

Ga je kamperen op de camping van Duinrell, dan hoef je je niet te vervelen. Wij waren er slechts een weekendje en zijn het park uiteindelijk niet af geweest. Ga je wat langer of wil je wél wat van de omgeving zien, dan zijn er mogelijkheden te over. Zo sta je in een kwartiertje fietsen op het strand. Houd je van wandelen en/of fietsen? Ontdek dan Nationaal Park Hollandse Duinen. En wil je shoppen of cultuur snuiven? In Den Haag en Leiden zul je je niet vervelen.

Al met al hebben wij een heerlijk weekend gehad op Camping Duinrell. Ik heb geen letter kunnen lezen, maar in dit geval is dat een goed teken. De kinderen hebben genoten en ik dus ook. De blauwe plekken zijn bijna weg en wat rest zijn de herinneringen. En die zijn goed!

Informatie over de camping

Vakantiepark Duinrell
Adres: Duinrell 1, 2242 JP Wassenaar
Land: Nederland
Afstand vanaf Utrecht: ca. 50 km
Geopend: maart-oktober
Aantal plaatsen: 700 toeristische staanplaatsen
Website: Vakantiepark Duinrell

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!