Kamperen onder de zon – RTL Kampeert terug op televisie

Martine van Kuler

Januari is voor veel mensen dé tijd om zich te oriënteren op de zomervakantie. Heb je nog wat inspiratie nodig? RTL Kampeert is vanaf zondag 30 januari terug op tv met nieuwe afleveringen en de specials Kamperen onder de zon.

RTL Kampeert

De donkerste dagen zijn voorbij, dat betekent dat het kampeerseizoen in aantocht is. Wij durven voorzichtig plannen te maken, maar er ligt nog niets vast. Dat zal bij veel mensen niet anders zijn, en daar springt RTL handig op in. De zender brengt RTL Kampeert terug op de buis.

Foto: RTL/Jessica Mendels
Foto: RTL/Jessica Mendels

RTL Kampeert met Jessica Mendels en Koert-Jan de Bruijn

Het kampeerprogramma op RTL 4 is alweer toe aan het derde seizoen. Jessica Mendels (hier lees je het interview dat we vorig jaar met haar hadden) bezoekt hierin opnieuw campings in binnen- en buitenland. Sander Janson keert deze nieuwe reeks niet terug, zijn plaats wordt ingenomen door Koert-Jan de Bruijn.

“We hebben een fantastische roadtrip gemaakt door Europa en prachtige regio’s en campings bezocht”, zegt Koert-Jan. “Elke aflevering gaan we vanaf de camping op pad en de verkennen we de regio. Dit is echt hartstikke leuk, want iedereen is op vakantie: vrij en blij”. In het programma komen campings voorbij in onder meer Frankrijk, Italië, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Nederland.

Kamperen onder de zon: specials van Vacansoleil

RTL 4 blijft natuurlijk een commerciële zender en RTL Kampeert een gesponsord programma. Er zijn zeven reguliere afleveringen te zien, gevolgd door drie specials van Vacansoleil: Kamperen onder de zon. Hierin komen onder meer de stacaravans en de ingerichte tenten van de vakantieaanbieder voorbij.

Wijngaarden in Chianti
Wijngaarden in Chianti

RTL Kampeert in Toscane

De eerste aflevering van RTL Kampeert speelt zich af in het Italiaanse Toscane. In het hart van deze regio – tussen Florence, Siena en Arezzo – ligt het Chianti-gebied, dat vooral bekendstaat vanwege de wijnproductie. De uitzending is te zien op zondag 30 januari om 17.30 uur bij RTL 4 (herhaling zondag 6 februari 9.00 uur).

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!