De nationale kampeerdag: omdat kamperen gelukkig maakt

Martine van Kuler

Slapen onder het tentdoek, een kopje koffie in de ochtendzon, goede gesprekken, terug naar de basis. Het kan allemaal op zaterdag 22 juni, want dan is het weer nationale kampeerdag.

Medewerkers van Obelink Vrijetijdsmarkt in Winterswijk riepen de nationale kampeerdag drie jaar geleden in het leven. Zij vonden dat er een dag moest zijn waarop iedereen wordt uitgedaagd om de kampeerder in zichzelf naar boven te halen en het ultieme kampeergeluk te ervaren.

Nationale kampeerdag op 22 juni

Dit jaar is de nationale kampeerdag op 22 juni. Wat ons betreft kun je het hele jaar door kamperen, maar soms komt het er gewoon niet van. Een stok achter de deur als de nationale kampeerdag is dan mooi meegenomen. Laat de boel de boel en ga kamperen. Dat kan natuurlijk op een camping. Via campingplanner vind je leuke kampeerplaatsen in binnen- en buitenland.

Maar een tent opzetten kan natuurlijk ook gewoon in de tuin. Of bouw je eigen hut bij de scouting, tover de buurt om tot camping, organiseer een kampeerfestival als familiedag, ga kamperen met je voetbalteam. Kortom, er zijn legio mogelijkheden om te genieten van nationale kampeerdag. Heb je inspiratie nodig voor deze dag? Klik dan op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!