Sun Living V 60SP buscamper

Kamperen met z’n vieren in buscamper Sun Living V 60SP TentTop

Marije Onderwaater

Met z'n vieren op pad met een buscamper? Dat kan prima met de Sun Living V 60SP TentTop. Voor seizoen 2023 krijgt deze buscamper een slaaphefdak voor nog meer bewegingsvrijheid.

De Sun Living-campers rollen van de band in de Adria Mobil-fabriek in het Sloveense Nova Mesto. Het wagenpark van Adria’s zustermerk bestaat uit diverse series. De vorig jaar geïntroduceerde C-serie omvat twee compacte crossovers, waaronder de nieuwe C 60 SP, die onder de 6 meter blijft. De halfintegralen zijn ondergebracht in de S-serie. De S72 DL met enkele bedden en de S72 DC met queensbed zijn daar dit jaar nieuw. De alkoofcampers van Sun Living vormen de A-serie. Deze serie bestaat uit vier modellen. En dan zijn er de buscampers, de V-serie. Daar is de V60 SP TentTop nieuw voor seizoen 2023.

 

Optimale buitenbeleving

Het kan zijn dat de naam van de buscamper je bekend voor komt. In 2020 bracht Sun Living dit model namelijk uit als V60 SP Family. In die uitvoering heeft de buscamper eveneens ruimte voor vier personen, wat is te danken aan de twee tweepersoonsbedden achterin. Eentje daarvan is bij de TentTop-uitvoering verdwenen. In het slaaphefdak kunnen nu immers twee personen overnachten. Het bed is bereikbaar via een ladder. Het pop-updak is voorzien van een zwanenhalslampje en het doek – uitgerust met een insectenhor – is vrijwel helemaal open te ritsen voor een optimale buitenbeleving.

Sun Living V 60SP slaaphefdak
De tent van het slaaphefdak is vrijwel helemaal open te ritsen.
Sun Living V 60SP slaaphefdak
De tent van het slaaphefdak is vrijwel helemaal open te ritsen.

Fiat of Citroën

Als basisvoertuig is er keuze tussen de Fiat Ducato en de Citroën Jumper. Ook in het interieur valt er wat te kiezen. De Sun Living V60 SP TentTop is namelijk verkrijgbaar met witte meubelfronten of met een houtdecor.

V 60SP interieur
Het interieur van de V 60SP TentTop.
V 60SP interieur
Het interieur van de V 60SP TentTop.

Opklapbaar bed

Het tweepersoonsdwarsbed achterin de Sun Living V 60SP TentTop is gedeeltelijk op te klappen. Zo komt er ruimte vrij voor bijvoorbeeld fietsen. Met de sjorogen op de bodemplaat zijn ze goed te verankeren. Ook wanneer het bed is neergeklapt is er nog ruimte voor bagage.

In de keuken een 84 liter-compressorkoelkast. Tegen een meerprijs is ook een exemplaar van 138 liter verkrijgbaar. De badkamer heeft alles wat een kampeerder onderweg nodig heeft: een toilet, een wastafel en een douche.

V 60SP ladder
V 60SP ladder
Sun Living V 60SP bagage
Sun Living V 60SP bagage
Sun Living V 60SP achterzijde
Sun Living V 60SP achterzijde

De buscamper is 5,99 meter lang, 2,05 meter breed en 2,58 meter hoog (met het dak ingeklapt). De Sun Living V 60SP TentTop heeft een vanafprijs van 70.120 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…