Last minute kamperen met Valentijnsdag

Marije Onderwaater

Ben jij ook zo’n type dat Valentijnsdag maar commerciële onzin vindt? Tenminste, totdat het dichterbij komt en je denkt dat het tóch wel leuk is om je geliefde te verrassen? Geen nood, ga last minute kamperen met Valentijnsdag. Of nou ja, in het weekend ervoor. Dan maak je er lekker een Valentijnsweekend van. Wij hebben een paar leuke tips voor je!

Valentijnsarrangement camping De kleine Abtshoeve

Wandelen, dineren, ontbijten; wat wil je nog meer wanneer je gaat kamperen met Valentijnsdag? Charmecamping De Kleine Abtshoeve in Oosterhout heeft voor komend weekend een speciaal Valentijnsarrangement samengesteld. Het arrangement is geldig tussen 11 en 14 februari en kost 125 euro voor twee personen. Hiervoor krijg je twee overnachtingen met je eigen kampeermiddel, appeltaart en een drankje naar keuze in het eetcafé, een viergangendiner en een ontbijt. ’s Ochtends haasten is niet nodig; op je laatste dag hoef je pas om 18.00 uur te vertrekken.
Meer informatie vind je op de website van de camping.

Romantiek op het platteland: Buitenplaats Molenwei

Bij Buitenplaats Molenwei in Leidschendam-Voorburg kan je een heerlijk weekend kamperen met Valentijnsdag. Overnachten kan in een winterpod of in een retrocaravan. Duik lekker romantisch samen in de sauna of de hottub. Bij het Valentijnsarrangement hoort één overnachting, een fles bubbels en een liefdesontbijt. Daarbij zien we onder meer luxe broodjes, croissants, jus d’orange en hartjessnoepjes. Aaaah…. Per stel kost al dit leuks 225 euro.
Check de site van Buitenplaats Molenwei voor alle ins & outs.

Romantiek alom in de pods van Buitenplaats Molenwei.
Romantiek alom in de pods van Buitenplaats Molenwei.

Sauna en ontbijt bij camping Munnickenheide

Nog meer wellness en lekker ontbijten. Voor camping Munnickenheide in het Brabantse Terheijde valt Valentijnsdag namelijk samen met de voltooiing van hun privé-wellness. En de dag van de liefde combineert natuurlijk perfect met een paar uurtjes sauna! Er is een arrangement met één overnachting in een pod en eentje met twee overnachtingen. Beide arrangementen zien er als volgt uit: ontvangst met warme chocomel, 3 uur gebruik van de privé-wellness met infraroodsauna, een Finse sauna, een regendouche, zit- en ligplaatsen en een minibar (tegen betaling), en een uitgebreid streekontbijt. Voor één nacht betaal je als stel 150 euro, voor twee nachten (plus twee keer ontbijt) 230 euro.
Dit arrangement is geldig in de weken rond Valentijnsdag. Kijk hier voor meer informatie.

Op camping Munnickenheide overnacht je met Valentijnsdag in een pod.
Op camping Munnickenheide overnacht je met Valentijnsdag in een pod.

Kamperen met Valentijnsdag: ga de grens over

Wil je er echt even helemaal uit zijn rond Valentijnsdag? Kies dan voor een tripje over de grens. Camping Nieuwpoort ligt in de Belgische kustplaats Nieuwpoort, 260 kilometer van Utrecht. Hier boek je al een romantisch weekend voor twee personen vanaf 119 euro, geldig van 11 tot en met 13 februari 2022 met een late check-out. Je kunt kiezen voor een kampeerplaats of een camperplaats. Als je dit arrangement boekt, krijg je bij aankomst een fles cava. Samen kun je ook nog genieten van een uitgebreid diner. Op zaterdagavond is het restaurant inmiddels volgeboekt, maar je kunt nog wel op vrijdagavond en zaterdagmiddag terecht.
Meer weten over een romantisch tripje België? Bezoek de website van camping Nieuwpoort.

Vlakbij de Belgische kust vind je camping Nieuwpoort.
Vlakbij de Belgische kust vind je camping Nieuwpoort.

Camperplaats met hottub

Geen camping, geen Valentijnsarrangement, maar wél romantisch: camperplaats Vechtdal in het Overijsselse Nieuwleusen heeft enkele camperplaatsen met een eigen hottub. Gewoon húp vanuit je camper de hottub in om daar in alle privacy samen een beetje te relaxen. Dat lijkt ons wel wat! De camperplaats heeft ook nog allerlei wellness-arrangementen. Even spieken op de website leerde ons dat de camperplaatsen met hottub zaterdag en zondag al zijn volgeboekt. Maar op Valentijnsdag zelf – De Dag – kun je nog een plekje reserveren.
Meer informatie vind je hier.

Romantisch: een hottub op je camperplaats.
Romantisch: een hottub op je camperplaats.

Romantiek op de camping

Ga je niet kamperen met Valentijnsdag, maar ben je wel van plan om komend seizoen eens lekker romantisch te doen op de camping? Check dan ons (inmiddels veelgelezen) artikel over seks op de camping!

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…