Koninklijke kampeermiddelen op deze Koningsdag

Martine van Kuler

Oranje tompoucen, wapperende vlaggen en uitgelaten mensen. Het zal niemand zijn ontgaan dat het vandaag Koningsdag is. Campingtrend zet daarom speciaal voor de Oranjes een aantal koninklijke kampeermiddelen op een rij.

Koninklijke namen

Royal, King, Prince(ss), Palace. Nogal wat producten hebben een dergelijke toevoeging bij hun naam. Denk aan King Pepermunt, Choco Prince-koekjes en Royal Canin dierenvoer. Dankzij deze ‘koninklijke namen’ doen deze producten luxe aan. Ook camper-, tent- en caravanfabrikanten gebruiken deze truc. Ken jij deze koninklijke kampeermiddelen?

Deze Kabe-camper is very Royal.
Deze Kabe-camper is very Royal.

Kabe Royal en Crown

Het Zweedse Kabe heeft een hele Royal-lijn. Deze bestaat uit zowel campers als caravans. Wij kunnen dit met recht koninklijke kampeermiddelen noemen. Bij de caravans is de Royal een serie van topklasse die in de standaarduitvoering al het beste van het beste biedt. De Royal-campers – halfintegralen met de Mercedes Sprinter als basisvoertuig – zijn eveneens prima de luxe. Eerder schreven we nog een artikel over de Kabe Royal in de indeling 780LGB. De conclusie? Niks meer te wensen!

En dan heeft Kabe nóg een camper met een koninklijke naam: Crown. Ook deze integraalserie heeft de voorwielaangedreven Mercedes Sprinter als basis.

Koninklijke kampeermiddelen? Daar hoort deze Crusader Excalibur Prince zeker bij.
Koninklijke kampeermiddelen? Daar hoort deze Crusader Excalibur Prince zeker bij.

Crusader Excalibur Prince

Koninklijker kunnen we het niet maken met deze stoere, doch eerbiedige naam. Excalibur kennen we natuurlijk als het magische zwaard uit de verhalen over Koning Arthur. Vergeet dat! De Australische Crusader Excalibur Prince is namelijk geen zwaard, maar een caravan. En wel een die even stijlvol is als de naam doet vermoeden. Getinte ramen, terreinbanden, zonnepanelen, een grote woonruimte. Need we say more?

Geen koning of prins, maar een heuse Baron.
Geen koning of prins, maar een heuse Baron.

Elnagh Baron

De Italiaanse camperbouwer Elnagh had een Prince in het assortiment. Deze is alleen nog als occassion verkrijgbaar, maar niet getreurd, want de fabrikant heeft ook nog een model dat de naam Baron draagt. De keuze is reuze, want zoals het een koninklijk kampeermiddel betaamt is hij verkrijgbaar in vijf verschillende uitvoeringen.

Deze Bardani Royal Prestige bewijst dat een tent ook koninklijk kan zijn.
Deze Bardani Royal Prestige bewijst dat een tent ook koninklijk kan zijn.

Bardani Royal Prestige

Wie denkt dat een tent niet koninklijk kan zijn heeft het mis. De Royal Prestige van Bardani is een zeer luxe exemplaar van ademend ripstop katoen. De tent heeft aluminium boogstokken en een inritsbaar en neerklapbaar bisonyl kuipgrondzeil. De tunneltent is verkrijgbaar met twee of drie slaapcabines en dus ideaal voor families die er met een tent op uit trekken.

Wil jij op de hoogte blijven van meer tof kampeernieuws (ook het serieuze)? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!