Goed idee: een koelkast huren op de camping

Marije Onderwaater

De echte kampeerpuristen onder ons – die het liefst zo basic mogelijk op pad gaan – kunnen dit artikel wel overslaan. Want, een koelkast huren op de camping: is dat nog wel kamperen? Ja natuurlijk! Al meerdere keren huurde ik een koelkast tijdens onze kampeervakantie en dat blijkt altijd weer een goed idee.

Koelbox

In 2015 gingen mijn vriend en ik voor het eerst overstag. Met onze boys van destijds 6 en bijna 3 jaar zouden we een kleine twee weken doorbrengen op camping l’Amfora in het Spaanse Sant Pere Pescador. Het jaar daarvoor waren we er ook al en was ons oog best vaak gevallen op de makkelijke huurkoelkasten die andere kampeerders in hun voortent hadden staan. En dat terwijl wij de hele tijd moesten passen en meten om al onze spullen in de koelbox te krijgen. Het jaar daarop gooiden we dus al onze principes overboord – ja, stiekem was/ben ik ook wel zo’n type dat eigenlijk vindt dat je het maar gewoon met de koelbox moet doen – en besloten we een koelkast op de camping te huren.

De koelkast op camping Monplaisir.
De koelkast op camping Monplaisir.

Altijd een drankje koud

Uiteraard ging er die zomer een wereld voor ons open. Een eigen koelkast! In de voortent van onze oude vouwwagen! Met een vriesvakje! Het bleek echt een uitkomst te zijn. In het vriesvakje gooiden we wat ijsjes en ijsblokjes. De rest van de koelkast bood genoeg ruimte om niet meer elke dag boodschappen te hoeven doen. En, niet onbelangrijk, om altijd een drankje koud te hebben staan.

Deze moet natuurlijk koud staan…
Deze moet natuurlijk koud staan…

Koelkast huren bij camping of verhuurbedrijf

In de jaren erna kozen er er vaker – niet altijd – voor om een koelkast op de camping te huren. Meestal een simpel tafelmodel en soms een iets grotere. Bij aankomst staat hij al op je gereserveerde plek klaar. Daarnaast zetten we dan nog onze eigen koelbox. Veel campings bieden zelf koelkasten te huur aan, maar we maken in Spanje ook wel eens gebruik van een koelkastverhuurbedrijf. Daar zijn er meerdere van, die langs alle campings rijden om koelkasten te brengen en weer op te halen.

De laatste keer dat we een koelkast huurden was in 2019. Op camping Monplaisir in Frankrijk (een aanrader, lees hier de review) betaalden we 35 euro voor een week en huurden we direct bij de camping. Op camping Enmar in Spanje (lees de review hier) deden we dat via het koelkastverhuurbedrijf Rent Frigo Camping, waar een koelkast huren 45 euro per week kost. Natuurlijk, dat zijn toch weer een paar tientjes extra bovenop de vaak al dure vakantie. Maar het gemak weegt daar voor ons echt tegenop.

Een kijkje in onze koelkast: water, fris, wijn en Red Bull voor de terugreis.
Een kijkje in onze koelkast: water, fris, wijn en Red Bull voor de terugreis.

Alleen koelbox is ook prima

In de coronazomer van vorig jaar gingen we met onze nieuwe Fat Freddy op de bonnefooi richting Normandië en Bretagne. Het spreekt voor zich dat we in die vakantie geen koelkast hebben gehuurd en toen bleek maar weer eens dat het met alleen onze koelbox ook prima gaat. Voor komende zomer hebben we nog niets geboekt. Ik denk dat we weer een beetje gaan rondtrekken en dus moet onze koelbox opnieuw het zware werk doen. Maar als we in de toekomst voor een week of langer ergens staan, zal ik waarschijnlijk weer een koelkast huren op de camping.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…