kamperen met kinderen

Kamperen met kinderen: kindvriendelijke campings met zwembad in Nederland

Martine van Kuler

Als de kinderen genieten, doen de meeste ouders dat ook. Niet voor niets zijn kindvriendelijke campings met animatie, speeltuinen en zwembad razend populair. Ga jij kamperen met kinderen en zoek je een camping in Nederland waar zij zich in ieder geval zullen vermaken? Lees dan snel verder!

“Ik ben nog nooit zo druk geweest in de vakantie”, verzuchtte een goede vriendin van me. “Ik heb geen letter kunnen lezen, want ik moest continu spelletjes doen.” Zij zat met haar gezin op een kleine camping in the middle of nowhere. Midden op het gras stond een oude trampoline, maar dat was het dan wel. Op een verveelde tiener na waren er geen andere kinderen en het kroost van mijn vriendin verveelde zich kapot. “Dat nooit meer”, vertrouwde ze me toe. Het jaar erop ging ze grondig te werk, googelde zich een slag in de rondte, las reviews en boekte uiteindelijk een camping met alles erop en eraan. De conclusie? Zij vond de camping niks, maar de kinderen hadden genoten. Ze hadden speelkameraadjes in overvloed en mijn vriendin las vier boeken uit. En ja, ze deed ook heus nog wel spelletjes met haar kinderen. Moraal van dit verhaal: als de kinderen genieten, doe jij dat vast ook. Dus ga jij kamperen met kinderen en zoek je een camping in Nederland waar ze gegarandeerd leeftijdsgenootjes treffen? Dan is een van de volgende campings misschien wel wat voor jou.

Vakantiepark Beerze Bulten in Beerze

Het weer in Nederland kan wisselvallig zijn, dus een camping met wat overdekt vertier is dan wel fijn. Op Vakantiepark Beerze Bulten hoef je je ook bij regen of kou niet te vervelen. Zo is er onder meer een overdekt zwemparadijs, een toffe indoorspeeltuin en een bowlingbaan. Is het buitenspeelweer, dan kunnen de kinderen naar hartelust ravotten op het konijnenveld of in een van de andere speeltuin. Medio 2023 wordt er ook een spetterpark geopend. En ja, dan zijn er ook nog theatershows en is er animatie. Ook aan volwassenen is gedacht op de Beerze Bulten, want er is een heuse welness en een beautysalon. Jos en DW maakten al eens een liveshow vanaf deze camping. Bekijk hem hier.

Beerze Bulten
Camping Beerze Bulten.
Beerze Bulten
Camping Beerze Bulten.

Kampeerdorp De Zandstuve in Rheeze

Kamperen met kinderen kan ook heel goed in Kampeerdorp De Zandstuve. Sterker nog, alles is er hier op ingericht om kinderen een zo aangenaam mogelijk verblijf te geven. Zwemmen doe je binnen in het subtropisch zwembad of buiten in het verwarmde zwembad. Er zijn veel speeltuin en ook een overdekt speelkasteel. In de gameroom vind je playstations, air-hockey, een grijpautomaat en een pooltafel. Ook op deze camping zijn theatervoorstellingen en is er animatie. Tot Stuuf!?

Kampeerdorp De Zandstuve
Tot Stuuf op Kampeerdorp De Zandstuve!?
Kampeerdorp De Zandstuve
Tot Stuuf op Kampeerdorp De Zandstuve!?

Camping De kleine wolf

Deze camping in het Overijsselse Stegeren werd in 2022 door ANWB uitgeroepen tot fijnste gezinscamping. De kleine wolf is met het verwarmde binnen- en buitenzwembad met glijbanen, een strandje met echte palmbomen, een visvijver en een dierenweide dan ook een heerlijke bestemming voor kinderen. En dan zijn er ook nog een fietscrossbaan, een pannakooi en een midgetgolfbaan en zijn bijna alle kampeervelden voorzien van een speeltuin. Bij slecht weer kunnen de kids zich uitleven in het indoorspeelparadijs.

Camping De Kleine Wolf
Camping De kleine wolf heeft een super cool zwembad.
Camping De Kleine Wolf
Camping De kleine wolf heeft een super cool zwembad.

Recreatiepark TerSpegelt

Waterratjes kunnen hun hart ophalen tijdens een vakantie op recreatiepark TerSpegelt in het Brabantse Eersel. Er is keuze uit spetteren in het overdekte zand- en speelparadijs, plonsen in het overdekte zwembad een een duik nemen in de zwemplas. Verder zijn er een fietscrossbaan, een doolhof, een kabouterpad, een tokkelbaan en een sportplein. Tel daar een airtrampoline, een ‘hangout’, kinderboerderij en knutselzolder bij op, en je begrijpt dat TerSpegelt een prima plek is om te kamperen met kinderen.

Camping TerSpegelt
Dit overdekt water- en zandspeelparadijs vind je op Camping TerSpegelt.
Camping TerSpegelt
Dit overdekt water- en zandspeelparadijs vind je op Camping TerSpegelt.

Camping de Paal in Bergeijk

De laatste camping in dit rijtje is camping de Paal in de Brabantse Kempen. Het subtropisch binnenzwembad heeft glijbanen en een waterspeeltuin. Ook is er een buitenzwembad. De bodem van het bad is gemaakt van speciaal valdempend materiaal, dus absoluut kindvriendelijk. Verder heb je op camping de Paal een binnenspeeltuin. Maar de grootste pre is volgens ons toch wel de Biebelebontse Paalbergen: een enorme zand- en waterspeelplaats met speelhuisjes en speeltoestellen. Verder kunnen kinderen zich vermaken in het speelbos, de kinderboerderij of het theater.

camping de Paal
Uniek op camping de Paal: de Biebelebontse Paalbergen.
camping de Paal
Uniek op camping de Paal: de Biebelebontse Paalbergen.

Kamperen met kinderen in Nederland

De campings in dit lijstje zijn het absolute tegenovergestelde van de camping die mijn vriendin bezocht. Vind je deze campings toch iets te veel van het goede en wil je wel kamperen met kinderen, maar dan op een wat kleinere camping met faciliteiten? Houd dan Campingtrend in de gaten, want binnenkort zetten we wat kleinere, maar zeker net zo kindvriendelijke campings in Nederland voor je op een rijtje.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!