kampeerballen kerstboom

Kamperen-kerstcadeautjes voor onder de boom

Marije Onderwaater

Het is bijna zover! Over twee weken is het kerstmis. Wil jij een kampeerder verrassen met een cadeau onder de kerstboom? Lees dan snel verder. Wij zetten de leukste kamperen-kerstcadeautjes van 5 tot 50 euro voor je op een rijtje.

Tot 5 euro

Caravan in de kerstboom
We beginnen met een inkoppertje: de kersthanger in de vorm van een caravan. Je hebt ze echt in alle soorten en maten. Ken je een kampeerder die gek is op roze en bling? Dan maak je diegene hier vast blij mee.
Intratuin, 2,99 euro.

Tentharingtrekker
Handig gereedschap tijdens het kamperen: deze tentharingtrekker. Zo komen de haringen nét even makkelijker uit de grond.
Bol.com, 4,95 euro.

Slaapmasker

Het zijn echt de donkere dagen voor kerst. Dat het over een paar maanden ‘s ochtends vroeg al hartstikke licht is, is moeilijk voor te stellen. Voor kampeerders die onder een tentdoek wakker worden, is een slaapmasker dan ook onmisbaar. Lekker nog even een uurtje verder slapen. Het is tenslotte vakantie!
Bol.com, 4,95.

Tentbezem
De (voor)tent aanvegen doe je natuurlijk met een old skool tentbezem van rijststro. Dit exemplaar heeft een steel van 1 meter lang.
Obelink, 3,95 euro

Aanmaakhoutje
Onder alle omstandigheden een vuurtje stoken? Dat kan met dit stuk aanmaakhout aan een touwtje. Ideaal voor liefhebbers van een goed kampvuur.
De Wit Schijndel, 3,99 euro.

Kerstbal-caravan
Kerstbal-caravan
Tentharingtrekker
Tentharingtrekker
Slaapmasker
Slaapmasker
Tentbezem
Tentbezem
Aanmaakhout
Aanmaakhout

Kamperen-kerstcadeautjes tot 10 euro

Deurmat caravan
Zoek je een kamperen-kerstcadeautje voor een trotse caravanbezitter? Leg dan deze deurmat onder de kerstboom. Wedden dat de ontvanger er blij mee is?
Obelink, 5,95 euro.

Koeltas Frida Kahlo
De Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo is overal, óók op deze leuke koeltas. Houdt degene aan wie je dit cadeautje geeft meer van dino’s of regenbogen? Geen probleem, want deze koeltas is in allerlei prints verkrijgbaar.
Bol.com, 9,95 euro.

Campingbestek Mepal
Dit campingbestek van Mepal bestaat uit een vork, een mes en een lepel. Het setje is handig op te bergen in de kunststof houder, die de vorm van een lepel heeft. Het bestek is gemaakt van rvs en kan gewoon in de (camping)vaatwasser.
Mepal, 9,99 euro.

Badstof stoelhoes
Het is pas echt vakantie als je op de camping lekker in je luie stoel kunt relaxen. Of nou ja, wanneer jouw kamperen-kerstcadeautjes-ontvanger lekker kan chillen in de stoel. Bij warm weer komt een stoelhoes van badstof goed van pas.
Teun, 9,99 euro.

Tafelzeil campingtafel
Sommige campingtafels kunnen wel wat kleur gebruiken. Een tafelzeil biedt dan uitkomst. Dit zeil is er in allerlei kleuren, dus er is voor ieder wat wils. De breedte is 1,20 meter.
Alles in Wonderland, 5 euro.

Deurmat-caravan
Deurmat-caravan
Koeltas Frida Kahlo
Koeltas Frida Kahlo
Campingbestek-Mepal
Campingbestek-Mepal
Badstof-stoelhoes
Badstof-stoelhoes
Tafelzeil-camping
Tafelzeil-camping

Tot 25 euro

Campingtoilettas hangend
Iedere kampeerder maak je blij met een fijne praktische toilettas. Deze van Reisenthel is in allerlei soorten en maten, en met diverse prints, verkrijgbaar. Natuurlijk met een handige haak zodat je hem kunt ophangen. Dit exemplaar heeft een inhoud van 4 liter.
Bol.com, 23,40 euro.

Spelletje Dobble
Vakantie is dé tijd om lekker spelletjes te spelen. Hier vind je al een lijst van onze favorieten. Sinds kort is daar het kaartspelletje Dobble bijgekomen, een perfect spelletje voor op de camping. Supersimpel én verslavend.
Bol.com, 12,79 euro.

Oplaadbare campinglamp
Een fijn lichtje maakt campingavonden compleet. Kaarsjes doen het altijd goed, maar een oplaadbaar lampje is ook een aanrader. Deze mintgroene led-lamp is oplaadbaar. Let trouwens op, want hij is niet waterdicht.
Bol.com, 22,90 euro.

De meeste kampeerders zijn ‘s nachts wel eens over een tentharing gestruikeld. Dat gaat niet meer gebeuren met deze glow in the dark-rotsharingen. Het zijn twintig stuks die handig in een koffertje bij elkaar verpakt zitten.
Obelink, 13,95 euro.

Beach ball-setje kunststof
Een potje beach ball spelen in het campingzwembad of op het strand is heerlijk! Maar de ervaren beach ballers weten: zo’n leuk houten setje kan vaak niet zo goed tegen water. Met dit setje van kunststof heb je daar geen last van. In drie kleuren verkrijgbaar.
Bol.com, 10,94 euro.

Campingtoilettas hangend
Campingtoilettas hangend
Spelletje Dobble
Spelletje Dobble
Oplaadbare campinglamp
Oplaadbare campinglamp
Rotsharingen
Rotsharingen
Beach ball set
Beach ball set

Kamperen-kerstcadeautjes tot 50 euro

Bialetti percolator
Thuis en op de camping is een goed kopje koffie onmisbaar. En het mooie is: één gaspitje is al voldoende om een perfect bakkie te zetten. De Bialetti-percolator is favoriet bij de Campingtrend-redactie. Dit model zet vier kopjes espresso.
Bol.com, 31 euro.

ANWB Campingsweater
Helemaal hot én lekker warm (en dat is niet dubbelop): het ANWB-campingpak. De sweater kost 39,99 euro voor ANWB-leden en 49,99 euro voor niet-leden. De bijpassende joggingbroek heeft dezelfde prijs. Maar… als je snel bent, maak je nog deze week kans op het pak met onze Campingtrend-prijsvraag.
ANWB, 39,99/49,99 euro.

Omnia campingoven
Superhandig, deze Omnia campingoven. Kampeerders met lekkere trek kunnen er van alles in maken, zoals broodjes, een tortilla of een ovenschotel. Deze campingoven is gewoon op een gaspitje te gebruiken.
Bol.com, 44,90 euro.

Verrekijker
Of je nu op vakantie gaat wandelen of lekker over het water staart: een verrekijker is nooit weg. Perfect om die vogels van dichtbij te te bekijken of te zien wat er ver weg in zee dobbert. Deze verrekijker van Human Nature is spatwaterdicht en kan tot 21 keer inzoomen. Enne… niet stiekem de campingburen bespieden hè?
ANWB, 29,00/59,99 eur0.

Hangmat
Hoe heerlijk is het om op de camping even weg te dromen in een hangmat? Een boek lezen of het campingleven bekijken is natuurlijk ook fantastisch. Voor deze hangmat van Bo-Camp (met spreidstok) heb je wel twee bomen nodig, want hij komt zonder standaard.
Bol.com, 41,9 euro.

Bialetti percolator
Bialetti percolator
ANWB campingpak
ANWB campingpak
Omnia campingoven
Omnia campingoven
Verrekijker
Verrekijker
Hangmat
Hangmat

Het ultieme kamperen-kerstcadeautje

Lego Volkswagen T1 camper

Hét ultieme kamperen-kerstcadeautje is natuurlijk de Lego Volkswagen T1 camper. Dit Lego-bouwwerk doet het altijd goed bij kampeerders. Lego bouwen is niet alleen leuk, het schijnt ook nog eens goed te helpen tegen stress. Win-win dus!
Bol.com, 178,90 euro.

En, wat vond je van deze kerstcadeautjes in kampeerstijl? Voor jezelf kopen mag natuurlijk ook!

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…