Campingtijd

Campingtijd op televisie – kamperen vanuit je luie stoel

Martine van Kuler

Het kampeerseizoen is in aantocht en dat is ook op televisie te merken. RTL 4 start morgen met Campingtijd – voorheen RTL Kampeert – en ONS herhaalt vanaf 7 februari Love for the campsite.

Een nieuwe naam voor een bestaand format, want RTL Kampeert gaat verder onder de naam Campingtijd. Koert-Jan de Bruijn is nog steeds de presentator van het kampeerprogramma en Laurien Verstraten (foto boven dit artikel) is zijn co-host. In tien nieuwe afleveringen zorgen zij voor een flinke portie kampeerinspiratie, want ze bezoeken verschillende vakantieregio’s en campings in binnen- en buitenland én laten de trends op kampeergebied zien.

Campingtijd begint aan de Costa Dorada

De eerste aflevering van Campingtijd kijk je morgen om 17.30 uur bij RTL 4. Laurien Verstraten reist hierin af naar de Spaanse Costa Dorada. Ze bezoekt daar twee populaire campings en gaat onder andere naar de plaatsen Tarragona en Sitges. De komende afleveringen komen onder meer Frankrijk, Kroatië en Zwitserland aan bod.

Campingtijd is iedere zondag om 17.30 uur te zien bij RTL 4. Uitzending gemist? Niet getreurd, want de week erna kun je de herhaling kijken op zaterdag om 14.00 uur en zondagochtend om 9.30 uur.

Love for the campsite
Love for the campsite

Ron Brandsteders Love for the Campsite

Krijg je maar geen genoeg van kampeertelevisie en smaakt Campingtijd naar meer? Schakel dan dinsdagavond om 20.30 uur naar ONS voor Love for the Campsite. Het kampeerprogramma met Ron Brandsteder en Patrick Martens was in 2019 al te zien op de zender en gaat de komende weken in de herhaling.

Met een bijzonder gezelschap, bestaande uit acht vijftigplussers, ervaren gelegenheidsreisleiders Brandsteder en Martens het campingleven in Denemarken. Ze overnachten in campers, caravans, vouwwagens en volledig ingerichte tenten. En natuurlijk ondernemen ze ook verschillende activiteiten: van oesters rapen tot het maken van gin en van abseilen tot wandelen over de kliffen van Møn.

Love for the Campsite is vanaf 7 februari iedere dinsdag om 20.30 uur te zien bij ONS. De herhaling van de herhaling is op zaterdag om 20.30 uur.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!