Caravan Salon

Voor in de agenda: de leukste kampeerbeurzen in 2024

Martine van Kuler

Je zit nu misschien met je hoofd bij het kerstdiner en de oliebollen, maar over een paar weken is al die heisa weer voorbij. Tijd om je te oriënteren op komende kampeerreizen. Wil je in de stemming komen of heb je inspiratie nodig? Bezoek dan een kampeerbeurs. Campingtrend zet de leukste kampeerbeurzen in 2024 voor je op een rij.

Vakantiebeurs in Utrecht

Een echte kampeerbeurs is de Vakantiebeurs niet, maar kampeerders komen er wel degelijk aan hun trekken. Verschillende campings en regio’s zijn present. En wil je een keer wat anders? Laat je dan eens informeren over op maat gemaakte camperreizen. De Vakantiebeurs vindt plaats van 11 t/m 14 januari 2024 in de Jaarbeurs in Utrecht.

CMT in Stuttgart

Het is een eindje rijden, maar in een lijstje met kampeerbeurzen in 2024 mag de CMT niet ontbreken. In de Messe in Stuttgart komen bezoekers alles te weten over de nieuwste kampeermiddelen, aantrekkelijke reisbestemmingen en nog veel meer op het gebied van vrijetijdsbesteding. Kampeerliefhebbers moeten ruim de tijd nemen voor het beursbezoek, want er zijn maar liefst zeven hallen vol kampeerplezier. Wij gaan er ook naartoe, dus houd Campingtrend in de gaten. De CMT vindt plaats van 13 t/m 21 januari 2024 in Stuttgart.

Caravana in Leeuwarden

Dichter bij huis is de Caravana. Vijf dagen lang vind je in het WTC Expo in Leeuwarden alles wat je nodig hebt voor jouw ideale kampeervakantie. Exposanten presenteren er een breed aanbod in caravans en campers, vouwwagens, (voor)tenten, kampeeraccessoires en campings uit heel Europa. De Caravana is er van 24 t/m 28 januari 2024 in Leeuwarden. Binnenkort lees je op Campingtrend meer over deze leuke kampeerbeurs.

Caravana Leeuwarden kampeerbeurzen
De Caravana in Leeuwarden
Caravana Leeuwarden kampeerbeurzen
De Caravana in Leeuwarden

Kamperen bij de boer? Bezoek de SVR Vakantiebeurs

Liefhebbers van boerencampings komen aan hun trekken op een SVR Vakantiebeurs. Ook in januari en februari ontmoeten kampeerders en campinghouders elkaar op verschillende locaties in het land. Campings presenteren hun locatie en kampeerders vinden hun volgende vakantiebestemming.
In 2024 zijn er drie verschillende SVR Vakantiebeurzen:
Zaterdag 13 januari 2024: Evenementenhal Hardenberg
Zaterdag 20 januari 2024: Expo Houten
Zaterdag 3 februari 2024: WTC Expo Leeuwarden

VakantieSalon in Brussel

Op deze Belgische variant van de Vakantiebeurs is ook voor kampeerliefhebbers genoeg te beleven. Campings, fabrikanten en regio’s hebben er een stand. Je kunt het VakantieSalon in Brussel bezoeken van 1 t/m 4 februari 2024.

Fiets- en wandelbeurs in Utrecht

Dit artikel gaat over kampeerbeurzen in 2024, maar fietsen en wandelen horen wat ons betreft ook bij kamperen. Extra aandacht is er dit jaar voor Polen. Geïnteresseerd? Bezoek de Fiets- en Wandelbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht dan op 23, 24 of 25 februari 2024.

Reise + Camping in Essen

Op deze uitgeklede versie van de CMT vind je onder meer kampeerbestemmingen, nieuwe campers, caravans, vouwwagens, tenten en kampeeraccessoires. Een leuk uitje dus. Reise + Camping vindt van 28 februari t/m 3 maart 2024 plaats in Essen.

MotorhomeSalon in Antwerpen

Ben je op zoek naar een gebruikte camper? Je vindt hem op deze tweedehandsbeurs voor campers. Naast campers vind je er verhuurbedrijven, aanbieders van accessoires, gidsen en magazines, verzekeraars en vertegenwoordigers van campings. De MotorhomeSalon vindt op 9 en 10 maart 2024 plaats in Antwerpen.

CamperExpo in Houten

Campers, accessoires, camperbouw, camperbladen, nieuwe gadgets, deskundig advies, leerzame presentaties en heel veel aanbiedingen. Het komt van 15 t/m 17 maart 2024 samen op de CamperExpo in Houten.

Caravan Salon in Düsseldorf

Deze kampeerbeurs is ons favoriete redactieuitje, en eigenlijk onmisbaar voor de echte kampeerliefhebber. Dus zet hem maar vast in de agenda: de Caravan Salon is van 30 augustus t/m 8 september 2024 in Düsseldorf.

Campers Hardenberg
Campers Hardenberg

Camperbeurs Hardenberg in Hardenberg

Droom je van een camper? Sta je op het punt om een camperreis te maken? Of wil je meer weten over het populaire vanlife? Op Camperbeurs Hardenberg vind je alles wat met campers te maken heeft. Van aanbieders tot camperreizen, stands van de ANWB en NKC, tot lezingen in het campertheater. Ook voor accessoires, fietsen en informatie over bijvoorbeeld het wrappen van je camper kan je op de beurs terecht. De Camperbeurs Hardenberg is te bezoeken van 20 t/m 22 september 2024.

Kampeer & Caravan Jaarbeurs

Last but not least, de Kampeer & Caravan Jaarbeurs. Het grootste kampeerevenement van Nederland wil je toch niet missen? Dus schrijf maar op: Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2 t/m 6 oktober 2024 in Utrecht.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!