Kamperen Muiderslot

Kamperen in de tuinen van het Muiderslot kan ook in 2022

Martine van Kuler

Deze zomer kun je voor het derde jaar op rij kamperen in de tuinen van het Muiderslot. In de pruimenboomgaard van het kasteel kun je op vrijdagen en zaterdagen in juli en augustus glampen. Wil jij je eens een echte kasteelheer voelen of wil je je eigen jonkvrouw verwennen met een origineel uitje? Lees dan snel verder.

Het Muiderslot

Het Muiderslot – gebouwd in 1285 – is een van de oudste en best bewaarde kastelen van Nederland. Sinds 1878 is het een rijksmuseum. Het Muiderslot is absoluut een bezoek waard. Geloof ons, want we spreken uit ervaring. Niet alleen het slot zelf is prachtig, ook de omliggende tuinen zijn mooi. Reden genoeg voor een nachtje kamperen lijkt ons!

De tentjes staan klaar rond het Muiderslot

Voor een nachtje kamperen bij het Muiderslot hoef je niet veel mee te nemen. In de pruimenboomgaard staan de tentjes namelijk al voor je klaar. Inclusief matras en stoeltjes. Je hebt dus alleen een slaapzak nodig én iemand om mee de tent in te duiken. Het kampeerarrangement à 99 euro per persoon is namelijk voor twee personen per tent. Natuurlijk kun je ook in je up gaan, maar ook dan betaal je wel twee keer die 99 euro.

En dat is natuurlijk best een aardig bedrag voor een nachtje glampen. Zelfs als je met z’n tweeën bent. Maar daar krijg je wel wat voor. Op vrijdag word je na sluitingstijd van het museum ontvangen met een welkomstdrankje en een goedgevulde picknickmand. Na het eten neemt een gids je mee voor een zomeravondtour door het verlaten kasteel.

Daarna is het tijd om te genieten van de prachtige zonsondergang en om te luisteren naar kasteelverhalen rond het kampvuur. Rond middernacht (of eerder als je wilt) ga je lekker slapen in je tentje onder de sterrenhemel. De volgende dag staat er een ontbijtje klaar. Het kampeerarrangement kun je afsluiten met een verfrissende duik in Vecht, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Kamperen Muiderslot: dit moet je weten

Voel je na het lezen van dit alles de kasteelheer of jonkvrouw in jezelf ontwaken? Dan moet je deze toch echt nog even in toom houden. Kamperen in de tuinen van het Muiderslot kan van 15 juli tot en met 27 augustus 2022 op vrijdag en zaterdag.

Het arrangement is voor twee personen en kost 99 euro per persoon per nacht. De prijs is inclusief tent, matrasjes, stoeltjes, welkomstdrankje, picknickmand, kasteeltour door een gids, kasteelverhalen bij het kampvuur en ontbijt. Kom je liever alleen? Dat kan, maar je betaalt dan wel de prijs per tent, dus 198 euro. Reserveren kan vanaf mei via muiderslot.nl. Na boeking ontvang je een bevestiging met alle praktische informatie.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!