Kamperen in de pruimenboomgaard van het Muiderslot

Martine van Kuler

Heb je je altijd al eens een kasteelheer willen voelen? Of droom je soms over ridders en jonkvrouwen? Dan is een overnachting in de pruimenboomgaard van het Muiderslot echt iets voor jou. Deze zomer kun je er coronaproof kamperen.

Het Muiderslot

Het Muiderslot – gebouwd in 1285 – is een van de oudste en best bewaarde kastelen van Nederland. Sinds 1878 is het een rijksmuseum. Het Muiderslot is absoluut een bezoek waard. Geloof ons, want we spreken uit ervaring. Niet alleen het slot zelf is prachtig, ook de omliggende tuinen zijn mooi. Daarom is het extra leuk dat je deze zomer coronaproof kunt kamperen in de pruimenboomgaard van het Muiderslot.

Kampvuurverhalen bij het Muiderslot

Je hoeft geen eigen tent mee te nemen naar het Muiderslot. In de pruimenboomgaard staat hij namelijk al voor je klaar. Inclusief matras en stoeltjes. Je hebt dus alleen een slaapzak (en een tandenborstel is wel zo fris) nodig én iemand om mee in de tent te slapen. Het kampeerarrangement is namelijk voor twee personen per tent.

Na sluitingstijd van het museum worden kampeerders ontvangen met een welkomstdrankje en een goedgevulde picknickmand. Na het eten krijg je een rondleiding door het verlaten kasteel en natuurlijk ontbreekt ook het kampvuur niet. Dus speel je een muziekinstrument? Vergeet dit dan niet mee te nemen! De volgende ochtend staat er een kasteelontbijt klaar. Het kampeerarrangement kun je afsluiten met een verfrissende duik in Vecht, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Muiderslot
In de zomermaanden kun je kamperen in de boomgaard van het Muiderslot.
Muiderslot
In de zomermaanden kun je kamperen in de boomgaard van het Muiderslot.

Coronaproof kamperen Muiderslot

Natuurlijk houden ze op het Muiderslot rekening met de dan geldende coronaregels. Maar sowieso worden er allerlei voorzorgsmaatregelen in acht genomen. Zo staan de tentjes op ruime afstand van elkaar, is er voldoende gelegenheid om handen schoon te maken en zijn er speciale looproutes over het terrein. Op deze manier kun je coronaproof kamperen in de pruimenboomgaard van het Muiderslot.

Je tent staat klaar en ook voor eten en drinken is gezorgd.
Je tent staat klaar en ook voor eten en drinken is gezorgd.

Kamperen Muiderslot praktisch

Nu denk je natuurlijk: kamperen in de pruimenboomgaard van het Muiderslot is echt iets voor mij. Snappen we. Het kan tussen 25 juni en 12 september 2021 op donderdag tot en met zondag. Er is een beperkt aantal plekken en zogezegd wordt alles coronaproof ingericht.

Het arrangement is voor twee personen en kost 99 euro per persoon per nacht. De prijs is inclusief tent, matrasjes, stoeltjes, welkomstdrankje, picknickmand, kasteeltour door een gids, kasteelverhalen bij het kampvuur en ontbijt. Kom je liever alleen? Dat kan, maar je betaalt dan wel de prijs per tent, dus 198 euro. Reserveren kan via muiderslot.nl. Na boeking ontvang je een bevestiging met alle praktische informatie.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!