Wijnboer Alpacacamping

Kamperen in de natuur met Malibu en AlpacaCamping

Marije Onderwaater

Ken je die mooie plaatjes van campers op een fantastische plek in de natuur? Heerlijk, wie wil daar niet staan? Als het aan het Duitse AlpacaCamping ligt, komen er meer mooie kampeerplekken. Daarbij krijgt AlpacaCamping steun van campermerk Malibu.

Door het groeiende aantal kampeerders – en camperaars – is het soms zoeken naar een bijzonder plekje. AlpacaCamping wil daar verandering in brengen. “We houden van kamperen, maar eerlijk gezegd kunnen we niet tegen campings”, staat op de website van het jonge Duitse bedrijf te lezen. “Nu is wildkamperen in Duitsland en onze buurlanden een ding – of helemaal niet – omdat het niet is toegestaan.” Om dit op te lossen startten de oprichters Simon, Christopher, Dominik, Steffen een eigen boekingsplatform: AlpacaCamping. ‘Voor staanplaatsen op het platteland. Zonder campingfranjes’, zo omschrijven ze het zelf. “In samenwerking met diverse vastgoedeigenaren bieden wij bijzondere plaatsen in de natuur aan.”

AlpacaCamping en Malibu

Campermerk Malibu kan zich vinden in het initiatief van AlpacaCamping. “Kamperen is erg populair. Om ervoor te zorgen dat dit zo blijft, moet de industrie nadenken over het uitbreiden van de benodigde infrastructuur. De visie van AlpacaCamping op ‘kamperen zoals het hoort’ was hier volledig overtuigend”, zegt Alexander Wehrmann, Head of Marketing, Communication & PR bij Malibu. Het merk steunt AlpacaCamping daarom in de verdere ontwikkeling van het platform. Op die manier hoopt Malibu bij te dragen aan steeds meer bijzondere kampeerplaatsen. Niet alleen voor eigenaren van een van hun campers, maar voor alle kampeerders.

AlpacaCamping Malibu
AlpacaCamping Malibu

Kamperen op bijzondere plaatsen

In een gezamenlijke verklaring reppen AlpacaCamping en Malibu van kamperen direct aan kristalheldere meren, in de duinen van de Oostzee of in de Oostenrijkse bergen. Op social media en in reclames zie je dergelijke bestemmingen regelmatig voorbijkomen. Helaas vind je ze in het echt maar weinig. “De kampeerbranche heeft juist zulke kampeerplaatsen nodig die een alternatief bieden voor wildkamperen, maar ook campings in drukke gebieden ontlasten”, zegt Dominik Quambusch van het boekingsplatform. “Samen met Malibu kunnen we ons aanbod verder uitbreiden.”

AlpacaCamping Malibu
AlpacaCamping Malibu

Overnachten bij de (wijn)boer

Inmiddels zijn er op het Duitse platform al ruim 3500 kampeerplaatsen op bijzondere plekken te boeken, bijvoorbeeld bij wijnboeren en op boerderijen. Veel plekken zijn vooral geschikt voor campers, maar er zijn ook tal van plaatsen voor caravans en tenten. Ter plaatse kun je vaak genieten van lokale lekkernijen, die je op je overnachtingsplaats koopt. Denk aan een boerderijwinkel of wijn uit de eigen wijngaard. Op die manieren is het ook voor aanbieders van kampeerplaatsen aantrekkelijk om kampeerders te ontvangen.

Wil je alle kampeerplaatsen van AlpacaCamping bekijken? Klik dan op de button hieronder.
Of bekijk ons camperplaatsennieuws voor mooie locaties in eigen land.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…