Onze boys hebben hier heel wat tijd doorgebracht.

Kamperen in de herfstvakantie? 5x campings met binnenspeeltuin

Martine van Kuler

Een deel van Nederland heeft al herfstvakantie, volgende week is de andere helft aan de beurt. Misschien wil je de komende dagen wel gaan kamperen met de kids. Een camping met een binnenspeeltuin is dan aan te raden, want je weet het nooit met het Nederlandse herfstweer. Gelukkig zijn er genoeg campings met een binnenspeeltuin. Campingtrend tipt er vijf.

1. Camping Zonneweelde in Zeeuws-Vlaanderen

Campingtrends Marije kampeerde twee jaar geleden in de meivakantie op Camping Zonneweelde. Toen was het ook niet alle dagen stralend weer, dus haar jongens hebben flink wat tijd in de binnenspeeltuin (foto boven dit artikel) doorgebracht. Gelukkig is hij hartstikke leuk. Net als de rest van de camping trouwens, zoals je in Marijes review kunt lezen.

2. RCN de Noordster in Drenthe

De binnenspeeltuin van RCN de Noordster doet de naam van de camping eer aan. Hij staat namelijk geheel in het teken van sterren en planeten. Terwijl de kids zich André Kuipers wanen, planetenvoetbal spelen of springen op de zon, kunnen ouders op het terras of in de brasserie genieten van een hapje en een drankje.

binnenspeeltuin RCN de Noordster
Sterren en planeten staan centraal in de binnenspeeltuin van RCN de Noordster.
binnenspeeltuin RCN de Noordster
Sterren en planeten staan centraal in de binnenspeeltuin van RCN de Noordster.

3. Camping De Berenkuil in Grollo

In dit lijstje campings met binnenspeeltuin mag De Berenkuil in Grollo niet ontbreken. Speelparadijs Tippedoki is namelijk goed voor urenlang vermaak. Het is een ware jungle die vol staat met bomen en boomhutten waarin de kinderen kunnen klimmen en klauteren. De binnenspeeltuin bestaat uit twee delen; eentje speciaal voor de allerkleinsten (t/m 5 jaar) en een voor kinderen van 6 t/m 10 jaar.

De Berenkuil
Speelparadijs Tippedoki op De Berenkuil.
De Berenkuil
Speelparadijs Tippedoki op De Berenkuil.

4. Vakantiepark Bergumermeer in Sumar

Jonas en de Walvis is niet alleen de naam van een overdekt zwembad op deze camping in Friesland. In het speelparadijs met dezelfde naam kun je springen, klimmen, klauteren en in de ballenbak spelen. Zijn de kinderen te oud voor Jonas en de Walvis? Ga dan naar de interactieve Hit Arena. Hier staan objecten van wel 6,5 meter hoog. Bedwingen jouw kinderen de hindernissen binnen 20 minuten?

Vakantiepark Bergumermeer
Klimmen en klauteren in de overdekte speeltuin van Vakantiepark Bergumermeer.
Vakantiepark Bergumermeer
Klimmen en klauteren in de overdekte speeltuin van Vakantiepark Bergumermeer.

5. Camping Ommerland in Ommen

Pas op voor de krokodillen, steek de rivier over en ga chillen tussen de lianen in de hangmat. Nee, we hebben het niet over een camping in een tropisch oord, maar over Ommerland in Ommen. Bij mooi weer kun je terecht in het klimbos, maar op sommige dagen is binnen spelen wel zo fijn. Dat kan ook op deze camping en wel in de junglespeeltuin. Meer weten over Ommerland? Lees dan het interview dat we hadden met eigenaar Egbert.

Natuurlijk zijn er nog veel meer campings met binnenspeeltuin. Wat is jouw favoriet? Laat het weten op onze Facebook-pagina.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!