Eifelsteig

Kamperen in de Eifel? Wandelschoenen mee!

Martine van Kuler

De Eifelsteig, een van de Top Trails of Germany, bestaat 15 jaar en dat jubileum is een mooie aanleiding om deze langeafstandswandeling van Aken naar Trier onder de aandacht te brengen. Veel kampeerders trekken immers graag de wandelschoenen aan tijdens de vakantie.

De 313 kilometer lange Eifelsteig is niet meer weg te denken uit het toeristisch aanbod van de Eifel. Weinig wandelroutes in Duitsland lopen door zo’n gevarieerd landschap. ‘Waar rots en water je begeleiden’, is het motto van de Eifelsteig. En dat is niet voor niets. Kliffen van kalksteen, diepe vulkaankraters, waterval Dreimühlen, het bosrijke Nationaal Park en markante rotsformaties van rode zandsteen; je komt het allemaal tegen.

Langeafstandswandeling door de Eifel

De Eifelsteig is geen wandeltocht voor ongeoefende wandelaars. De lengte van de vijftien etappes varieert van 15 tot 28 kilometer. Bovendien bevatten ze flink wat hoogtemeters. Maar de inspanning wordt beloond, want aan mooie uitzichten geen gebrek op de Eifelsteig. Op een paar plekken zijn er recent speciale rustplaatsen aangelegd die uitnodigen om even helemaal op te gaan in het landschap.

Vanaf de Perdsley bij Monschau-Rohren kijken wandelaars uit over het schilderachtige Rurdal. Omdat de hellingen langs de Rur hier erg steil zijn, vindt hier geen landbouw plaats. Hierdoor is er een grote verscheidenheid aan flora en fauna ontstaan. Ook bij Dedenborn is het uitzicht over het Rurdal magnifiek. Hier staat een bank die is geïnspireerd door het verloop van de meanderende rivier.

Even uitrusten? Onderweg kom je prachtige plekjes tegen.
Even uitrusten? Onderweg kom je prachtige plekjes tegen.

De Eifelsteig kun je natuurlijk helemaal lopen, maar misschien vind je één of twee etappes, of een deel daarvan, wel genoeg. Klik voor meer informatie over de routes op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!