Tiroler Zugspitz Arena

Mooie herfstwandelingen in de Tiroler Zugspitz Arena

Martine van Kuler

De Tiroler Zugspitz Arena staat bekend om zijn adembenemende berglandschappen en vele wandelroutes. Vooral in de herfst is het er prachtig. Dus ben je wandelaar en heb je de gelegenheid er nog even op uit te gaan? In de Tiroler Zugspitz Arena word je met open armen ontvangen.

In het dal, aan de zonzijde van de Zugspitz Arena, liggen zeven dorpjes: Ehrwald, Lermoos, Berwang, Biberwier, Bichlbach, Heiterwang am See en Namlos. Stuk voor stuk zijn ze de perfecte uitvalsbasis voor prachtige herfstwandelingen.

Wandelen naar de Tuftalm en de top van Thaneller

Ben je in Lermoos, dan is een wandeling naar de Tuftalm een aanrader. Onderweg heb je een prachtig uitzicht over het Wettersteinmassief met de Zugspitze en de Mieminger Range.

De 2341 meter hoge Thaneller is met zijn piramidevormige top een echte blikvanger boven het dorpje Heiterwang. Het uitzicht is net zo indrukwekkend als zijn vorm. De berg biedt rondom uitzicht op de Beierse vlakte en de gletsjertoppen van de Alpenkam.

De Seebensee is een van de populairste bergmeren van de Tiroler Zugspitz Arena. Je kunt hier heerlijk wandelen. Begin bij het bergstation van de Ehrwalder Almbahn en loop in de richting van Seebenalm. De roodgekleurde bomen weerspiegelen in het blauwe water. Herfstiger kunnen we het niet maken.

Tiroler Zugspitz Arena
Tiroler Zugspitz Arena

Tiroler Zugspitz Arena met kinderen

Bergwandelingen zijn nauwelijks geschikt voor kinderen, maar in de Tiroler Zugspitz Arena kun je wel degelijk mooie routes lopen met je kroost. Van het bergdorpje Fallerschein loopt een bospad dat geschikt is voor kinderwagens. Het pad is omgeven door indrukwekkende bergtoppen en leidt naar het grootste bergdorp van Tirol. Een absoluut hoogtepunt voor jong en oud is de Namlos-hangbrug.

Ook in Bichlbach kun je met kleine kinderen wandelen. Het dorpje heeft zelfs een kinderwagenpad. Het startpunt is de Almkopfbahn in Bichlbach. Van daaruit begint het harde pad dat lieflijk door het schilderachtige landschap slingert. Met een lengte van ongeveer drie kilometer is de route goed te doen.

En op het natuurbelevenispad Mitteregg in Berwang leer je spelenderwijs meer over de plaatselijke flora en fauna. Hier leert de kleine adelaar Horsti belangrijke dingen over het respectvol omgaan met de natuur. Talrijke speelstations zoals een houten klokkenspel, Horsti’s vliegshow, een houten knikkerbaan, quizspellen en nog veel meer zullen je kinderen enthousiast maken voor de wandeling. Aan het einde krijgen ze bovendien een kleine verrassing.

Tiroler Zugspitz Arena
Tiroler Zugspitz Arena

Wandelroutes in de SummitLynx-app

Misschien ben je na het lezen van dit artikel wel heel enthousiast over wandelen in de Tiroler Zugspitz Arena, maar vraag je je af waar je de routebeschrijvingen kunt vinden. Steeds meer wandelaars gebruiken de SummitLynx-app. Hierin staan inzichtelijke routebeschrijvingen en belangrijke informatie over de paden, ook in de Tiroler Zugspitz Arena. In de app staan meer dan honderdvijftig verschillende routes door het gebied, variërend van uitdagende bergtochten, avontuurlijke via ferrata’s en makkelijke routes in het dal. Je vindt ze via onderstaande button.

Liever een wandelroute dichter bij huis? Lees dan dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!