kamperen kringloopwinkel

Kamperen? Eerst even langs de kringloopwinkel: 39 tips!

Marije Onderwaater

Ga je bijna kamperen? De kringloopwinkel is dan vooraf een bezoekje waard! Je vindt hier handige dingen voor tijdens de reis en voor op de camping. Campingtrend tipt je 39 dingen die je kunt kopen bij de kringloop voordat je gaat kamperen.

Natuurlijk ben ik niet álle kringloopwinkels in het land af gegaan voor dit artikel. Helaas niet, zou ik zeggen. Je haat kringloopwinkels of je houdt ervan en ik val in de laatste categorie. Ja, ik heb altijd de neiging om meteen thuis mijn handen te wassen – wat ik ook doe – en ik ben niet overal fan van. Maar toch spot je af en toe van die fantastische dingen voor weinig geld. Echte pareltjes ben ik tijdens deze strooptocht niet tegengekomen, maar wél veel handige dingen. Dit is een random rondje door een kringloopwinkel. Natuurlijk zijn er in het hele land veel van dit soort winkels. Allemaal met eigen prijzen. Ik noem af en toe de prijs, maar soms ook niet. De artikelen zijn slechts voorbeelden van dingen die je kunt kopen bij de kringloopwinkel voordat je gaat kamperen.

Wijnglazen, bierglazen en koffiebekers

Wijnglazen
Wijn uit een plastic, melamine of bamboe beker; alleen als het écht ‘moet’. Liever drink ik wijn uit een echt glas, óók op de camping. Dat geldt trouwens ook voor Jos en Martine. Wil je een echt wijnglas mee, maar er niet teveel voor betalen? Maak dan even een ritje naar de kringloop. Wijnglazen zijn er in alle soorten en maten. Ook leuk: neem een borrelglaasje mee. Lekker om voor de tent een lokale likeur uit te drinken.

Koffiebeker
Neem je ook graag een coffee to go als je onderweg naar je vakantiebestemming bent? Dan is het geen gek idee om een eigen beker mee te nemen. Dat scheelt voor een retourtje camping heel wat wegwerpbekers.

Bierglazen
Een lekker (speciaal)biertje uit die ene streek of dat land verdient een goed glas! Bij de kringloop heb je volop keuze.

Glazen
Wijnglazen en borrelglaasjes
Glazen
Wijnglazen en borrelglaasjes
Koffiebeker kamperen kringloopwinkel
Coffee to go?
Koffiebeker kamperen kringloopwinkel
Coffee to go?
Kamperen kringloopwinkel
Dit glas wacht op een koud biertje
Kamperen kringloopwinkel
Dit glas wacht op een koud biertje

'Servies' en meer

Borden
Als je gaat kamperen, loont het de moeite om in de kringloopwinkel even naar het kunststof servies te kijken. Wellicht vind je er een bordje – of een set – in een kleur of print die je leuk vindt. Meestal ligt er genoeg campingservies om uit te kiezen.

Kom/kommetje
Een grote kom mag eigenlijk niet missen in je campinguitzet. Handig voor salades, brood en meer lekkers. En voor een chippie of wat fruit zijn kleine kommetjes makkelijk. Je vindt allerlei van dit soort kommen en kommetjes in de kringloopwinkel.

Veldfles
En soms stuit je op een grappig item, zoals deze veldfles. Leuk om mee te nemen op vakantie. Wel even goed reinigen voordat je er zelf water uit gaat drinken.

Borden
Campingservies
Borden
Campingservies
Schaal
Schalen en schaaltjes
Schaal
Schalen en schaaltjes
Veldfles
Leuke veldfles!
Veldfles
Leuke veldfles!

Keukenhulpjes etc.

Bewaarblikken
Van een mooie blikken bus of doos gaat mijn hart sneller kloppen. Soms heb je écht geluk in de kringloopwinkel. De oogst op de foto vond ik wat minder, al kan er voor iemand anders net een blik naar smaak tussen zitten. Anyway, dergelijke blikken heb ik graag thuis en op kantoor voor het bewaren van bijvoorbeeld theezakjes en in mijn tenttrailer doe ik dat ook. Een leuk blikje staat vaak wat gezelliger dan een gewoon kartonnen doosje. Overigens kocht ik tijdens dit bezoek aan de kringloop wél een gloednieuwe EHBO-/medicijndoos van Present Time (met het kaartje er nog aan) voor 6,50 euro. Hier zie ik hem nog voor ruim 40 euro staan.

Keukenhulpjes
Een kurkentrekker, flesopener, knoflookpers; je kan het maar nodig hebben wanneer je op de camping een maaltijd bereidt. Gooi ze bij de kringloop voor weinig in je mandje en je grijpt nooit meer mis.

Senseo-padhouders
Gebruik jij nog een Senseo op de camping? Dan kan je misschien best een padhouder gebruiken. Handig als reserve! Bij de kringloopwinkel vond ik ze voor 0,80 euro per stuk. 

Bewaarblikken kamperen kringloopwinkel
Allerlei bewaarblikken
Bewaarblikken kamperen kringloopwinkel
Allerlei bewaarblikken
Keukenhulpjes
Knoflookpers en kurkentrekker
Keukenhulpjes
Knoflookpers en kurkentrekker
Senseo-benodigdheden
Senseo-benodigdheden
Senseo-benodigdheden
Senseo-benodigdheden

Dvd's, strips en spelletjes

Dvd’s
Een dvd-speler – bijvoorbeeld eentje met twee schermen – voor op de achterbank is tijdens een lange autoreis een uitkomst voor jonge kinderen. Bij de kringloopwinkel zijn er echt rijen met dvd’s voor kinderen, en ook voor volwassenen uiteraard. Buurman & Buurman is altijd leuk en kostte hier slechts 1,20 euro. Een koopje!

Strips
In onze vakantiebagage zit altijd een stapeltje strips. Lekker voor een rustig moment op de camping, bij het zwembad of aan het water. Suske & Wiske is favoriet. Elke kringloop heeft wel strips liggen. Meestal kosten de stripboeken ongeveer 1 euro.

Spelletjes
Een kampeervakantie zonder spelletjes is voor ons niet compleet. Hier zie je de favoriete spellen van Campingtrend. In de spellenkast van de kringloop vind je vaak veel leuks. Zo zag ik onder meer Scrabble, Ganzenbord, Vier op een rij en memory staan. En kijk eens naar Boggle, te koop voor 1,80 euro en volgens de groene sticker ‘Oké’. Al is dit woordspel vanwege de rammelende stenen misschien niet zo’n goed idee als je vrienden met je campingburen wilt blijven.

DVD's
A je to!
DVD's
A je to!
Strips
Suske, Wiske en andere striphelden
Strips
Suske, Wiske en andere striphelden
Spelletjes
Spelletjes voor op de camping
Spelletjes
Spelletjes voor op de camping

Heel veel boeken

Boeken voor volwassenen
Al jaren lees ik vanwege praktische overwegingen e-books op mijn e-reader, maar papieren boeken maken me nog altijd blij. Bij de kringloopwinkel is er zó veel keuze! Echt alle genres zijn vertegenwoordigd. Zo vind je er hele rijen thrillers, bijvoorbeeld van Nicci French (heerlijk voor vakantie). Op de kast stonden ook recente titels als Silverview van John le Carré. Een boek van eind 2021 dat bij Bol nog 22,99 euro kost. Daarnaast stond De Kaasfabriek van Simone van der Vlugt, waar je nieuw nog 15 euro voor betaalt. Kortom, hou je van lezen, sla dan voordat je gaat kamperen echt even in bij de kringloopwinkel.

Boeken voor kinderen
Voor goede kinderboeken slaag je zéker bij de tweedehandswinkel. Julius Zebra – Rollenbollen met de Romeinen, het boek op de foto, is nieuw nog te koop voor 16,99 euro. Natuurlijk vind je hier nog veel meer andere titels voor kinderen. Leuk om mee te nemen naar de camping!

Reisgidsen
Oké, als je een reisgids in de kringloopwinkel koopt, moet je misschien even kijken of hij niet van 20 jaar geleden is. Gelukkig staan er ook veel recente reisboeken. Fijn om bij je te hebben als je niet de hele tijd op het scherm van je telefoon wilt turen.

Thrillers
Volop Nicci French
Thrillers
Volop Nicci French
Kinderboeken
Julius Zebra is leuk!
Kinderboeken
Julius Zebra is leuk!
Reisgidsen
Naar Normandië anyone?
Reisgidsen
Naar Normandië anyone?

Actief op de camping

Rackets en batjes
Een potje tafeltennis op de camping is leuk! Scoor voordat je gaat kamperen even batjes bij de kringloop; vaak zijn er meerdere soorten. Dat geldt ook voor badminton- of tennisrackets.

Jeu de boules
Hét moment om contacten te leggen op de camping is tijdens een potje pétanque. Misschien heeft jouw kringloopwinkel ook wel jeu de boules-ballen liggen? Dit setje van het Franse Obut kostte 5 euro.

Vlieger
Wil je een vlieger meenemen op vakantie? Kijk dan of je hem tweedehands kunt kopen. Dit exemplaar had een prijskaartje van 2,50 euro en dat is véél goedkoper dan in een souvenirwinkel op je vakantiebestemming.

Tafeltennis
Onmisbaar op de camping!
Tafeltennis
Onmisbaar op de camping!
Jeu de boules
Vrienden maken op de boules-baan
Jeu de boules
Vrienden maken op de boules-baan
kamperen kringloopwinkel vlieger
Lekker vliegeren
kamperen kringloopwinkel vlieger
Lekker vliegeren

Waterpret

Flippers
Met een duikbril en een paar flippers hou je het in helder water vaak wel even uit. Op sommige plaatsen kun je prachtige vissen bewonderen. Een duikbril is regelmatig bij de kringloop te vinden en dat geldt ook voor flippers. Dit setje was inclusief een masker en snorkel en kostte 9,50 euro.

Bodyboard
Een beetje spelen in de branding vinden veel kinderen leuk. Zeker met een bodyboard erbij. Koop je hem vooraf in plaats van tijdens de vakantie, dan kan je dat best wat euro’s schelen.

Waterschoenen
Wie ooit met blote voeten een stap op een kiezelstrand heeft gezet, rent – of strompelt – daarna meteen naar de winkel voor een paar waterschoenen. Wees slim en schaf ze vooraf gaan. En moet je voor het hele gezin inkopen? Kijk dan welke maten in de kringloopwinkel beschikbaar zijn.

Flippers
Flipper een eind weg
Flippers
Flipper een eind weg
Bodyboard
Bodyboard voor de kinderen
Bodyboard
Bodyboard voor de kinderen
Waterschoenen
Geen last van kiezels
Waterschoenen
Geen last van kiezels

Pompen en paraplu's

Pomp
Voor dat luchtbed, die opblaaskrokodil, die gigantische roze flamingo én voor gespierde armen; een pomp kan je tijdens een kampeervakantie eigenlijk niet missen. In de kringloopwinkel zijn verschillende exemplaren te koop.

Paraplu
Ja, wij willen ook echt alleen maar mooi weer tijdens onze vakantie. Maar soms regent het en dat is niet fijn als je van de tent naar het sanitairgebouw moet rennen. Daarom hebben we altijd een paraplu bij ons. De ANWB raadt overigens aan om ook een paraplu in de auto te leggen voor het geval je onderweg pech krijgt en in de volle zon moet wachten. Een paraplu biedt dan enige bescherming. En waarom zou je die niet tweedehands kopen? Deze vrolijke gele kostte 2,60 euro.

Gevarendriehoek
Je vraagt je af hoe al die gevarendriehoeken bij de kringloopwinkel terechtkomen. Hier stond er een hele bak vol mee. Heb je er nog geen? Dan is het verstandig om er eentje aan te schaffen. In Nederland is een gevarendriehoek in de auto weliswaar niet verplicht, maar in sommige andere landen als België en Duitsland is dat wel het geval. Voor 3,50 euro val je je hier geen buil aan.

Pomp
Wel even checken of hij werkt
Pomp
Wel even checken of hij werkt
Paraplu
Helaas soms nodig
Paraplu
Helaas soms nodig
Gevarendriehoek
Verplicht in de auto
Gevarendriehoek
Verplicht in de auto

Ook dit is handig!

Dekens
Een wollen deken kan goed van pas komen. In het soms koude voorjaar of in het najaar is het een lekkere ondergrond voor een luchtbed in de tent. En in de winter is het bij échte kou handig om een deken bij je te hebben als je lang op pad gaat. Want je zal maar pech krijgen…

Campingbedje
Je kampement inrichten met een baby of dreumes in de buurt is vrijwel ondoenlijk. Een campingbedje biedt dan uitkomst. Het bedje is er natuurlijk ook voor de nacht en voor middagslaapjes. In de kringloopwinkel waren meerdere bedjes te koop, waaronder een exemplaar van Koelstra voor 9,50 euro.

Tijdschriften
Tegenwoordig zijn veel tijdschriften serieus duur. Wil jij gewoon wat bladeren en vind je het niet erg om een blad te lezen dat niet helemaal up-to-date is? Check dan voordat je gaat kamperen bij de kringloopwinkel het aanbod.

Dekens
Voor koude nachten
Dekens
Voor koude nachten
Campingbedje
Rustig de tent opzetten
Campingbedje
Rustig de tent opzetten
Tijdschriften
Even bladeren
Tijdschriften
Even bladeren

Nog véél meer spullen

Natuurlijk hebben kringloopwinkels en andere winkels als Terre des Hommes een enorm aanbod dat ook nog eens snel wisselt. Voor echte campingspullen kun je hier ook regelmatig terecht. Zo hebben wij bijna 10 jaar plezier gehad van een campingtafel van Lafuma, die mijn moeder ooit voor 1 euro (!) bij de kringloop op de kop tikte.

Wat scoor jij in de tweedehands winkel? Laat het ons weten op Facebook!

Tafel kamperen kringloopwinkel
Beste kringloopkampeerkoop ooit!
Tafel kamperen kringloopwinkel
Beste kringloopkampeerkoop ooit!

Of ga naar de Action

Voordat je gaat kamperen is een kringloopwinkelbezoek dus aan te raden. Een tochtje naar de Action kan overigens ook een flinke besparing opleveren. Kijk maar eens naar dit veelgelezen artikel. Of ga naar Ikea.

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dat betekent dat als jij een product via deze link koopt, wij hier een klein percentage voor krijgen. Dit heeft geen invloed op de prijs die jij betaalt.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…