Easy Caravanning en Karsten Tenten bundelen krachten

Martine van Kuler

Easy Caravanning – van die innovatieve TakeOff, een cross-over tussen een vouwwagen en een compacte caravan – en Karsten Tenten bundelen hun krachten. De twee Nederlandse bedrijven gaan samen nieuwe duurzame kampeerconcepten ontwikkelen.

Karsten Tenten produceerde al het tussencanvas (tussen trailer en hefdak) van de TakeOff en ontwikkelde samen met Easy Caravanning de bijpassende modulaire luifel-tent. Op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht en de Caravana in Leeuwarden deelden beide bedrijven een stand en dat bleek een voorbode voor iets nog mooiers. “In de nabije toekomst zullen we hand in hand nieuwe kampeerconcepten ontwikkelen, waarbij duurzaamheid, luxe maar ook het echte buitenlevengevoel door toepassing van katoenen tentdoek centraal staan”, legt Maarten de Roos, oprichter en directeur van Easy Caravanning, uit.

Duurzame KampeerAwards

Dat beide bedrijven elkaar hebben gevonden is niet geheel verrassend. Zowel Karsten Tenten als Easy Caravanning zet flink in op duurzaamheid. Dat betaalde zich uit. In 2022 won Karsten een Duurzame KampeerAward – een initiatief van Kampeer & Caravan Jaarbeurs (KCJ), de Kampeer & Caravan Industrie (KCI) én de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) – voor hun Blueline-tenten, gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken. Een jaar later ging de prijs naar de TakeOff, het cross-over kampeerconcept dat inspeelt op de trend van elektrificatie van het wagenpark.

De Roos: “We zijn echt complementair aan elkaar. Onze producten kenmerken zich door hun kleine afmetingen, lage gewicht en aerodynamische eigenschappen. Dit maakt ze bij uitstek het ideale kampeermiddel voor bezitters van elektrische auto’s, hybride auto’s en auto’s met kleine brandstofbesparende verbrandingsmotoren. Eenmaal op bestemming willen we dat het onze klanten aan niets ontbreekt. Hef-schuif-oplossingen en slim en gemakkelijk extra ruimte creëren met tentdoek is hierbij de sleutel. Daarvoor kunnen we ons geen betere businesspartner voorstellen dan Karsten.”

De strategische samenwerking tussen Karsten Tenten en Easy Caravanning herken je door de toevoeging ‘powered by Karsten’ onder het logo van Easy Caravanning.

Maarten de Roos van Easy Caravanning.
Maarten de Roos, oprichter en directeur van Easy Caravanning.
Maarten de Roos van Easy Caravanning.
Maarten de Roos, oprichter en directeur van Easy Caravanning.

TakeOff in de Campingtrend Liveshows

Wil je meer weten over de TakeOff? Kijk dan aanstaande dinsdag 21 mei om 19.30 uur naar de eerste Campingtrend Liveshow van dit seizoen. Daarin zit namelijk een mooi item over de TakeOff.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!