Kamperen in Denemarken is razend populair onder Nederlanders

Martine van Kuler

Denemarken is bekend van Legoland, de kleine zeemeermin en de stoere Vikingen, maar het land heeft veel meer te bieden. Denk aan bossen, stranden en leuke steden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer Nederlanders gaan kamperen in Denemarken.

In 2022 boekten Nederlanders anderhalf miljoen overnachtingen in Denemarken. Daarvan werd een half miljoen doorgebracht op campings, zo meldt Statistics Denmark, de centrale autoriteit voor statistieken in Denemarken. Dit zijn meer overnachtingen dan voorgaande jaren. Sterker nog, deze cijfers zijn het hoogst in 25 jaar.

Echtpaar Kruidhof mag graag kamperen in Denemarken

Lukas en Anneke Kruidhof uit Stedum begrijpen wel dat kamperen in Denemarken een vlucht neemt. Het echtpaar brengt er al jaren de vakanties door en ziet Camping Hverringe op Funen als hun tweede thuis. “We gaan al jarenlang zo’n tien keer per jaar op vakantie in Denemarken. Tijdens het kampeerseizoen bevinden we ons in onze caravan of gehuurde campinghut en in de winter verblijven we in een appartement. We zijn naar verschillende Deense campings geweest om het land te ontdekken en brengen er graag tijd door met onze kinderen en kleinkinderen”, zegt Anneke Kruidhof.

Kamperen in Denemarken
Een recordaantal Nederlanders ging vorig jaar Kamperen in Denemarken.
Kamperen in Denemarken
Een recordaantal Nederlanders ging vorig jaar Kamperen in Denemarken.

Kamperen aan zee of in de natuur

Volgens een rapport van VisitDenmark wilde 57 procent van de Nederlandse bevolking in 2022 een vakantie doorbrengen aan zee of in de natuur. Voor hen is Denemarken dan ook een prima bestemming.

Wil jij wel gaan kamperen in Denemarken, maar twijfel je vanwege het weer? Niet doen, zegt het echtpaar Kruidhof. “Velen denken onterecht dat het in Denemarken kouder is dan in Nederland, omdat het noordelijker ligt, maar wij ervaren dat de temperaturen langs de westkust hetzelfde zijn als in Nederland. In het oosten is het zelfs nog warmer. Daarnaast denken velen dat Denemarken duur is, maar zo ervaren wij dat niet. In Denemarken zijn er ook minder inwoners per vierkante meter en daardoor zijn de Denen meer ontspannen en gastvrijer.”

Kamperen in Denemarken met Jos en DW

Niet alleen het echtpaar Kruidhof is enthousiast over Denemarken. Ook onze eigen Jos en DW mogen er graag kamperen. Twee jaar geleden maakten de mannen samen een heuse roadtrip door het land. Hun belevenissen waren te volgens in een aantal liveshows. En je hebt geluk, want deze zijn terug te kijken op ons YouTube-kanaal.

Ga jij weleens kamperen in Denemarken en heb je tips & tricks? Deel ze dan onder dit artikel op Facebook.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!