Corona brandstofprijzen

Corona en hoge brandstofprijzen beïnvloeden vakantieplannen ANWB-leden

Marije Onderwaater

Corona, torenhoge brandstofprijzen en inflatie; waar is de tijd dat we zorgeloos op vakantie konden gaan? Voor ANWB-leden zijn dit in ieder geval redenen om deze zomervakantie dichter bij huis te blijven. Het meest in trek is een vakantie met het eigen kampeermiddel. En ondanks de stijgende prijzen aan de pomp, blijft reizen met de auto populair.

Vakantie skippen? Welnee!

Uit het onderzoek onder 1200 ANWB-leden van 18 jaar en ouder blijkt dat het coronavirus de vakantie van 45% van de ondervragen beïnvloedt. Toch skippen weinig mensen de vakantie. Driekwart van de ondervraagden gaat gewoon op vakantie ondanks corona, de brandstofprijzen en de inflatie. In het rijtje populaire vakantielanden verandert er niet zo veel, al blijven de kampeerders dus wat dichter bij huis. Deze zomer kan je de ANWB-leden vooral vinden in Frankrijk, Duitsland en in Nederland. De buurlanden van Oekraïne en andere Oost-Europese bestemmingen zijn dit jaar minder in trek vanwege de oorlog.

Toch met de auto

De meeste ondervraagden pakken dit jaar opnieuw de auto, ook al zijn de brandstofprijzen hoog. De verwachte drukte op de wegen zorgt er niet voor dat mensen een andere route kiezen. Twee derde van de ANWB-leden rijdt naar de bestemming zoals eerder al gepland.

Vakantie brandstofprijzen
Vakantie brandstofprijzen

Campingtrend over brandstofprijzen

Op Campingtrend schreven we al eerder over de torenhoge brandstofprijzen. Dat artikel kun je hier nog eens lezen. Op Facebook vroegen we onze volgers of zij een andere bestemming kiezen om de kosten zo wat te drukken. Het merendeel gaf aan toch gewoon de bestemming te kiezen die ze in gedachten hadden. Op onze Facebook-pagina kan je alle reacties nog eens terug lezen. En daar kan je trouwens ook vertellen, in een reactie onder dit artikel, of jij je vakantie laat beïnvloeden door corona en de brandstofprijzen.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…