Coleman Darwin tent

Kamperen met Coleman

Martine van Kuler

De zomervakantie is voorbij. Wat rest zijn herinneringen aan fijne dagen op de camping, leuke stadjes, mooie stranden en het lekkere weer. Maar misschien was jouw vakantie wel helemaal niet zo fantastisch door bijvoorbeeld een lekkende tent, gammele stoel of lauwe drankjes. In dat geval is het tijd voor een nieuwe kampeeruitrusting. Coleman heeft alles in huis om je volgende kampeervakantie zo aangenaam mogelijk te maken.

Lichte tenten

Coleman ontwerpt kampeerproducten om mensen optimaal van het buitenleven te laten genieten. Ben jij op zoek naar een lichte, maar toch stevige tent? Zoek niet verder, want je hebt hem gevonden. De Coleman Darwin 2 is een tweepersoons koepeltent. Dankzij de stokken van glasfiber weegt hij slechts 2,8 kilo. Dat maakt hem geschikt voor de rondtrekkende kampeerder die niet veel bagage meeneemt. Meer ruimte nodig? Kies dan voor de Coleman Darwin 2+ (foto boven dit artikel). Deze is aan de voorkant iets groter, dus je kunt meer spullen opbergen. Ook deze koepeltent is met zijn 4,2 kilo hartstikke licht.

Wil je een tweepersoons trekkerstent die nóg minder weegt? Ook dan zit je goed bij Coleman, want de Cobra 2 tunneltent heeft een gewicht van slechts 2,05 kilo. Dankzij de aluminium constructie staat hij bovendien razendsnel. Het slaapgedeelte heeft een volledig geïntegreerd grondzeil, dus bang voor ongedierte en viezigheid hoef je niet te zijn. Ook vocht blijft buiten, want het polyester tentdoek heeft een waterkolom van 3000 mm en kan dus wel een buitje verdragen.

Journeymaster Pro bustent
Journeymaster Pro bustent.
Journeymaster Pro bustent
Journeymaster Pro bustent.

Journeymaster Pro bustent

Ben je geen tentkampeerder, maar ga je liever met een camper op pad? Speciaal voor camperaars heeft Coleman de Journeymaster Pro ontworpen. Met deze bustent vergroot je de leef- en slaapruimte tijdens het kamperen. Fijn voor als de (klein)kinderen meegaan of het eens wat minder goed weer is. De Journeymaster Pro is verkrijgbaar in de maten M, L en XL. De eerste twee hebben uitneembare en verduisterende slaapgedeeltes voor twee personen, in de XL-variant kunnen maar liefst vier personen slapen.

Coleman Forester Collection
Colemans Forester-collectie.
Coleman Forester Collection
Colemans Forester-collectie.

Comfortabel zitten

Je kunt nog zo’n fijne tent, camper of caravan hebben; als je niet lekker kunt zitten, blijft kamperen toch een beetje behelpen. De kampeerstoelen uit Colemans Forester-collectie zijn comfortabel, stijlvol en stevig. Ze zijn gemaakt van PU-coated polyester dat makkelijk schoon te houden is. Het aluminium frame is sterk en licht. De Forester-collectie bestaat uit drie producten: de Sling Chair, de Deck Chair en de Stool. De Sling Chair weegt 4,4 kilo en heeft een hoge rugleuning. De Deck Chair heeft een lagere rugleuning en is dan ook iets lichter (4 kilo). Wil je het jezelf helemaal gemakkelijk maken? Neem dan de Stool erbij. Dit krukje is de ideale voetenbank. Om het gewicht hoef je het niet te laten, want de Stool weegt slechts 1,3 kilo.

Coleman Xtreme Marine Wheeled Cooler.
Xtreme Marine Wheeled Cooler.
Coleman Xtreme Marine Wheeled Cooler.
Xtreme Marine Wheeled Cooler.
Coleman koelbox
Coleman koelbox

Keep it cool

De échte levensgenieters zien zich bij het lezen van dit artikel in gedachten vast al op de camping zitten. Comfortabel in een Forester-stoel – de beentjes omhoog dankzij de Stool – en met een drankje in de hand. Een koud drankje welteverstaan, want als je kampeert met Coleman blijft jouw eten en drinken koel. De Xtreme Marine koelboxen van het merk zijn namelijk speciaal ontworpen voor gebruik in de warme zon. De 100QT Xtreme Marine Wheeled Cooler (90 liter) en de 50QT Xtreme Marine Wheeled Cooler (47 liter) hebben bovendien handige wieltjes, waardoor je ze makkelijk kunt verplaatsen. Dit maakt ze ook de ideale metgezel voor een dagje strand of pretpark.

Meer weten over de kampeerspullen van Coleman? Klik op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!