hond camping

CMT Stuttgart organiseert themadag ‘Reizen met de hond’

Martine van Kuler

Dat wij van honden houden zal je niet zijn ontgaan. De viervoeters van Jos en DW gaan bijna altijd mee op reis en ook het hondje van Martine is soms op de camping te vinden. Een hond meenemen op vakantie vergt wel wat aanpassingen. Daarom organiseert de CMT Stuttgart – de grootste vakantiebeurs in Duitsland – op 17 januari de themadag ‘Reizen met de hond’.

De Messe in Stuttgart is jaarlijks in januari het decor van een beurs over reizen. Zo ook dit jaar. Van 13 tot en met 21 januari 2024 komen bezoekers hier meer te weten over de nieuwste kampeermiddelen, aantrekkelijke reisbestemmingen en nog veel meer op het gebied van vrijetijdsbesteding.

hond camper
hond camper

Themadag ‘Reizen met de hond’

In Duitsland leven ruim tien miljoen honden. Veel baasjes nemen hun viervoeter maar wat graag mee op vakantie. Maar soms heeft dat nogal wat voeten in aarde. Daarom heeft de CMT dit jaar een heuse themadag: op 17 januari staat de beurs in het teken van reizen met de hond. Fabrikanten presenteren producten om het reizen met honden nóg aangenamer te maken, er staan vertegenwoordigers van hondvriendelijke campings en er zijn verschillende demonstraties.

Leer meer over Eerste Hulp bij Honden

Je wilt er niet aan denken, maar ook op vakantie kan je lieveling iets overkomen. In dat geval is het fijn als je je hond eerste hulp kunt verlenen. Maar hoe doe je dat? In de workshop ‘EHBO voor harige vrienden’ leert dierenartsassistente Christin Eitel je er alles over. Van de inhoud van je EHBO-doos tot veilig transport en van vergiftiging tot reanimatie, het komt allemaal aan de orde.

Als je aan deze workshop wilt deelnemen, moet je je van tevoren hier aanmelden. Het aantal plaatsen is beperkt. De kosten voor de workshop bedragen 55 euro.

Flowcamper Fellschnute hondencamper
Flowcamper Fellschnute is ook op de CMT te bewonderen.
Flowcamper Fellschnute hondencamper
Flowcamper Fellschnute is ook op de CMT te bewonderen.
Flowcamper Fellschnute keuken
Flowcamper Fellschnute keuken
Flowcamper Fellschnute bed hondenboxen
Flowcamper Fellschnute bed hondenboxen

Camper voor hondenliefhebbers

De themadag ‘Reizen met de hond’ is mede mogelijk gemaakt dankzij Duitslands grootste hondenvoerfabrikant Bubeck Petfood en Flowcamper, dat met de Fellschnute een camper speciaal voor hondenliefhebbers ontwikkelde. Natuurlijk is de Flowcamper Fellschnute ook op de CMT te bewonderen. In dit artikel lees je alvast meer over deze bijzondere camper.

CMT Themadag ‘Reizen met de hond’ praktisch

Tickets voor de CMT Stuttgart én de themadag ‘Reizen met de hond’ op woensdag 17 januari 2024 kun je voor 15 euro kopen via onderstaande button. Houd er rekening mee dat je je eigen viervoeter niet mag meenemen. Dit geldt ook voor deelnemers aan de workshop ‘EHBO voor harige vrienden’. De oefeningen voer je uit op de honden van de trainers of op zogenoemde dummies.

Wil je je alvast oriënteren op hondvriendelijke campings? Wij zetten er hier een aantal op een rij. Mocht je helemaal niet van honden houden én toch dit artikel hebben uitgelezen (chapeau), dan ben je vast geïnteresseerd in campings waar de beesten niet welkom zijn. Ook die zijn er genoeg, zoals je hier kunt lezen.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!