Caravana 2024 vol primeurs en kampeerbeleving

Martine van Kuler

Wil je iets leuks doen in de vaak sombere januarimaand? Dat kan, want van 24 t/m 28 januari 2024 beleef je het ultieme kampeergevoel op Caravana in Leeuwarden. Vijf dagen lang is het terrein van het WTC Expo omgetoverd tot een waar kampeerparadijs. Van nieuwe caravans tot tweedehands campers en van kampeeraccessoires tot campings, Caravana heeft het allemaal.

Natuurlijk heeft Caravana ook deze editie weer een aantal primeurs. Zo tonen fabrikanten hun nieuwste kampeermiddelen en zijn er demonstraties en workshops op het gebied van de kampeertrends en de nieuwste technieken. Maar ook de beurs zelf heeft een primeur: het Jong Gebruikt Plein.

Ontdek het nieuwe Jong Gebruikt Plein

Een spiksplinternieuwe camper is niet voor iedereen weggelegd. Daarom heeft Caravana dit jaar het Jong Gebruikt Plein. Hier staan campers die maximaal drie jaar oud zijn en niet meer dan 75.000 kilometer op de teller hebben. Neem er zeker een kijkje als je overweegt een jonge tweedehands camper aan te schaffen.

Caravana 2024
Zoek de volgende kampeerbestemming uit op de Caravana.
Caravana 2024
Zoek de volgende kampeerbestemming uit op de Caravana.

Campinginspiratie op Caravana

Het Campingplein is eveneens nieuw op de grootste kampeerbeurs van Noord-Nederland. Januari is de maand waarin veel mensen gaan nadenken over hun volgende vakantiebestemming. Ben je er nog niet uit? Op Caravana kun je inspiratie opdoen in de befaamde Campingstraat en vanaf nu dus ook op het nieuwe Campingplein. Hier zijn vertegenwoordigers van Nederlandse en Europese campings aanwezig.

Caravana 2024 fietsparcours
Nieuwe fiets nodig? Test hem op het fietsparcours!
Caravana 2024 fietsparcours
Nieuwe fiets nodig? Test hem op het fietsparcours!

Beleef Caravana

Caravana biedt naast kampeermiddelen en vakantiebestemmingen ook beleving. Test bijvoorbeeld een nieuwe fiets op het fietsparcours, bezoek de ANWB Modeshow of doe mee aan de vele winacties. Voor culinaire inspiratie op de camping ben je bij nomadiQ en Food & Fun aan het juiste adres. En voor boeiende presentaties kun je terecht bij onder meer NKC, Aveco, ACSI en Fixxter.

Kortom, Caravana 2024 is een leuk dagje uit voor het hele gezin. De kampeerbeurs is van 24 t/m 28 januari 2024 dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Tickets koop je via onderstaande button voor 13,50 euro. Aan de deur betaal je 16 euro. Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis naar binnen en ook voor het parkeren hoef je niets te betalen.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!