camping reserveren

Tijd om een camping te reserveren! Of nog lang niet?

Marije Onderwaater

Het is half november en dus de hoogste tijd om een camping te reserveren. Nou ja, voor sommige kampeerders. De Campingtrend-redactie tilt de zoektocht naar campings voor 2023 over de jaarwisseling heen. En wat doe jij?

Een camping reserveren blijft altijd een heikel punt. Wat is het juiste moment om te beginnen met de voorbereiding voor de volgende vakantie? Voor een deel van de kampeerders begint het deze week al omdat sommige campings nu hun reserveringssysteem open gooien. En heb jij je zinnen gezet op een bepaalde camping, bijvoorbeeld omdat je er al jaren staat, dan moet je er vaak wel vroeg bij zijn.

Voorpret op verschillende manieren

Een camping reserveren doe ik altijd pas in het nieuwe jaar. Datzelfde geldt voor Martine. Al betekent dit niet dat we niet bezig zijn met onze zomervakantie van het volgende jaar. En dus appen we regelmatig even met nieuwe vakantie-ideetjes. Ook thuis gooi ik af en toe een balletje op. Vooralsnog ziet het er naar uit dat we dit jaar met onze Fat Freddy naar Italië toeren. Al kan dat nog zo maar anders zijn. Martine overweegt Corsica, het Franse eiland waar ze ooit haar honeymoon op de camping beleefde.

Het leuke van nog niets boeken, is dat alles nog open ligt. En dat is fijne voorpret! Aan de andere kant is het ook fijn als je al weet waar je naartoe gaat. Dan zit de voorpret erin om af en toe eens op de website van de camping te kijken of te bedenken wat je in de omgeving wilt zien. Toch beviel het me niet zo goed toen ik in 2018 al in oktober (!) een camping reserveerde in Oostenrijk en Kroatië. Daarna zag ik nog zoveel andere leuke bestemmingen voorbijkomen en had ik het gevoel dat ik vastzat.

Camping reserveren
In Normandië kregen we in 2020 zonder reservering een heerlijk ruime plek.
Camping reserveren
In Normandië kregen we in 2020 zonder reservering een heerlijk ruime plek.

Nadelen van laat reserveren

Natuurlijk zitten er nadelen aan laat een camping reserveren. Als je eenmaal naar een vakantiebestemming gaat zoeken, kan het makkelijk gebeuren dat een leuke camping al vol zit. Al hebben we ook meerdere keren meegemaakt dat we ook net voor de vakantie ergens een plekje konden boeken. Een vriendin van Martine gaat altijd op de bonnefooi en kan eigenlijk overal wel op fijne campings terecht. Mijn vrijbuitershart zegt dat ik ook op deze manier wil kamperen. Helaas willen mijn vriend en de kinderen toch liever vooraf weten waar ze terechtkomen. Gelukkig hoeft dat niet maanden van tevoren. Camping La Citadelle boekte ik pas een paar dagen voor vertrek. En dat vind ik het leuke: uiteindelijk komen we zonder vroeg reserveren toch altijd op fijne plekken uit.

Camping La Citadelle Loches Frankrijk
Afgelopen zomer reserveerden we een paar dagen van tevoren deze plek op La Citadel in Loches, Frankrijk.
Camping La Citadelle Loches Frankrijk
Afgelopen zomer reserveerden we een paar dagen van tevoren deze plek op La Citadel in Loches, Frankrijk.

Een camping reserveren: wat doe jij?

Voorlopig houden wij het nog even bij brainstormen over de vakantiebestemming. Heerlijk! En wat doe jij? Heb jij al gereserveerd? Praat mee op Facebook!

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…