Overnachtingsplaats boeken

Psstt… camperaar, doe jij het? Een overnachtingsplaats boeken?

Marije Onderwaater

Steeds meer camperaars reserveren vóór aankomst een plaats op een camperplaats of camping. Het verschil met 2019 is groot, blijkt uit internationaal onderzoek van Campercontact. Van de Nederlandse ondervraagden geeft 61% aan wel eens een overnachtingsplaats te boeken en dat is 20% meer dan vier jaar geleden.

Voor de meeste camperreizigers is Campercontact een onmisbaar platform. Op de site en in de app zijn foto’s en informatie over ruim 41.000 camperplaatsen in 58 landen te vinden.

Internationaal onderzoek

Voor het onderzoek ondervroeg Campercontact ruim vierduizend camperaars in Nederland, Italië, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Daaruit blijkt dat steeds meer mensen een overnachtingsplek boeken. Hiermee spelen ze in op de toenemende drukte op camperplaatsen en willen ze verzekerd zijn van een plekje.

 

Campercontact onderzoek
Het onderzoek van Campercontact
Campercontact onderzoek
Het onderzoek van Campercontact

Duitsland loopt voorop

Het onderzoekt toont aan dat in 2019 nog 41% van de Nederlandse ondervraagden vooraf een plekje op een camping of camperplaats reserveerde. Nu is dat gestegen naar 61%. In Italië is dat aantal zelfs nog meer toegenomen: van 41% naar 67%. Duitsland spant de kroon, met een enorme verschuiving van 36% naar 74%. Campercontact tekent daarbij aan dat dit vermoedelijk komt door de recente recordverkoop van kampeerauto’s.

Groot-Brittannië blijft gelijk

Ondervraagden uit Groot-Brittannië gaven in 2019 al aan massaal een overnachtingsplaats te boeken. Vier jaar geleden was dat al 72% en nu is dat minimaal gestegen naar 74%. Dit betekent wel dat ze samen met Duitsland aan kop staan als het gaat om camperaars die door te reserveren zekerheid wensen. Hekkensluiter is Frankrijk. De Fransen kwamen vier jaar geleden uit op 32%, nu is dat 50%.

Camperplaats boeken
Camperplaats boeken

Waar is de vrijheid?

Overigens is niet iedereen blij met het feit dat steeds meer camperaars een overnachtingsplaats boeken. Een veelgehoorde klacht is dat hiermee de vrijheid van het camperreizen verloren gaat. Dit is trouwens niet terug te lezen in het onderzoek.

Wat doe jij?

Ga jij graag met de camper op pad en reserveer je dan wel eens vooraf een overnachtingsplek? Laat het ons weten op Facebook!

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…