De Buurtcamping

Buurtcamping populairder dan ooit!

Martine van Kuler

De Buurtcamping bestaat 10 jaar en dat wordt gevierd. Deze zomer opent een recordaantal buurtcampings de poort. Op maar liefst 53 plaatsen in het hele land zijn ze te vinden. De Buurtcamping is een driedaagse pop-up camping in een park: voor en door buurtbewoners.

Van yuppen tot daklozen, van muurbloempjes tot druktemakers en van zuigelingen tot senioren. Op de Buurtcamping is iedereen welkom én is iedereen gelijk. De organisatie hoopt met de campings de sociale samenhang in wijken te verbeteren. Door verrassende ontmoetingen bij het kampvuur voelen mensen zich meer thuis in hun buurt, leren ze nieuwe mensen kennen en ontstaan er nieuwe vriendschappen.

Buurtcamping
De Buurtcamping in Bussum.
Buurtcamping
De Buurtcamping in Bussum.

Het Buurtcamping basisprincipe

Het is belangrijk dat iedereen kan komen kamperen. Mensen met een kleine beurs krijgen daarom korting. Op de camping is een derde van de plekken gereserveerd voor vrijwilligers, een derde voor betalende kampeerders en een derde voor minima. Dat zorgt voor diversiteit en bijzondere ontmoetingen. Met die pleerol onder de arm zien we er per slot van rekening allemaal even knullig uit, zo valt te lezen op de website van De Buurtcamping.

Ook een camping in de buurt?

Dit jaar viert De Buurtcamping haar tienjarig bestaan, met 53 campings verspreid door heel het land. Van Groningen tot Maastricht: overal trekken mensen de parken in om gezellig met elkaar te kamperen. Buurtcamping-directeur Maarten Hupkes legt uit waarom het concept populairder is dan ooit: ‘Het is simpel, gezellig en iedereen mag meedoen: geen talent blijft onbenut. Wij roepen iedereen op om een Buurtcamping in de buurt op te zoeken en als er nog geen is: dan helpen wij je volgend jaar je eigen camping te organiseren.”

Heb jij hier wel oren naar en wil je meer weten? Of ben je benieuwd of er een camping in jouw wijk is? Klik dan op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!