Buitengeluk

Buitengeluk organiseert thema-kampeerweekenden: een interview

Marije Onderwaater

De kampeerweekenden voor gepimpte caravans en campers kenden we al. Die zijn al jaren een groot succes. Van daaruit is nu Buitengeluk ontstaan, een bedrijf van enthousiaste kampeerders Esther en Marieke. Buitengeluk organiseert thema-kampeerweekenden, zoals een Outdoor Cooking Weekend, een teckel-kampeerweekend en een weekend voor ladies only. Campingtrend belde met Esther om daar meer over te horen.

Hoe is Buitengeluk ontstaan?

“Marieke en ik kennen elkaar van de Pimpweekenden. Die zijn ontstaan vanuit de Facebook-groep ‘Pimp je caravan’. Wij zaten samen met Benjo en Devin in de organisatie. Eerst hadden we Pimpweekenden met een open dag, later kwam daar Bikkelpimp in de winter bij en een weekend voor alleen vrouwen. Tegelijkertijd kregen we te maken met corona, waardoor we soms alle voorbereidingen voor niets deden. Daarbij kwam dat onze levens veranderden, en Marieke en ik uiteindelijk graag meer thema-kampeerweekenden wilden organiseren. In goed overleg hebben we besloten om ons Pimpteam op te heffen. Marieke en ik gaan de kampeerweekenden voortzetten en het Pimpfestival komt in handen van Judith van Caravanity.”

Marieke (links) en Esther van Buitengeluk.
Marieke (links) en Esther van Buitengeluk.

Hoe gaan de Buitengeluk thema-kampeerweekenden eruit zien?

“Met Buitengeluk kunnen we veel meer bieden. We zijn niet beperkt tot gepimpte caravans en campers. Kamperen is de gedeelde hobby en dat combineren we met iets anders. Zo hebben we bijvoorbeeld een Outdoor Cooking Weekend en een sup-weekend. En natuurlijk het teckelweekend, dat we al eens eerder hebben georganiseerd. Ik had een keer op Facebook geroepen dat het zo leuk zou zijn om met teckels te gaan kamperen. Daarop kreeg ik 36.000 reacties. Het kwam zelfs bij SBS 6. Uiteindelijk waren er natuurlijk veel minder mensen, maar we waren toch nog met heel veel mensen, allemaal met teckels. Iedereen stond ook door elkaar heen: van mensen met een tent van een paar tientjes tot mensen met een dure camper.”

Het teckel-kampeerweekend
Het teckel-kampeerweekend

Waarom zijn thema-kampeerweekenden zo’n succes?

“Het leuke van de thema-kampeerweekenden is dat je een gemeenschappelijke deler hebt. Daardoor kletst iedereen met elkaar. Zo is overigens vorig jaar ook het Tante Betsy-weekend ontstaan. Wij zagen in de Facebook-groep van het kledingmerk Tante Betsy hoe aardig die dames tegen elkaar waren. Het was een ontzettend positieve groep. Wij dachten: hoe leuk zou het zijn als deze dames elkaar eens in het echt zouden ontmoeten. Dat hebben we georganiseerd en het was een hit. Er waren zo’n zeventig dames aanwezig. Als verrassing hadden we zelfs nog geregeld dat Tante Betsy langskwam. Het was ons eerste weekend als Buitengeluk en een ontzettend succes. Het zit ‘m vaak ook in de kleine dingen. Zo hebben we altijd koffie klaarstaan. En met tijdens het teckelweekend organiseerden we een wandeling met een gids die mooie paadjes kende. Dat was een kleine moeite, maar zo leuk met zo’n grote groep.”

Samen ontbijten tijdens een van de kampeerweekenden.
Samen ontbijten tijdens een van de kampeerweekenden.

Op jullie agenda zien we meerdere weekenden voor vrouwen staan. Zijn mannen ook welkom bij de Buitengeluk thema-kampeerweekenden?

“Jazeker! Bij ons Outdoor Cooking Weekend zien we bij de aanmeldingen echt wel een mix van mannen en vrouwen, en ook veel stellen. Bij het sup-weekend zal dat ook zo zijn. Het gaat vooral om de gezelligheid en de campinglol. Mensen kunnen trouwens ook alleen komen. Het is namelijk heel makkelijk om aansluiting te vinden.”

Hoeveel thema-kampeerweekenden organiseert Buitengeluk jaarlijks?

“We hebben er nu acht in de planning staan. Natuurlijk zijn er meer dan genoeg ideeën voor andere thema’s, maar we kunnen dit niet 52 weekenden per jaar doen. We hebben nog een baan, ons privéleven en in de zomervakantie kun je dergelijke weekenden niet organiseren. Dan blijft er maar een beperkt aantal weekenden over. We staan trouwens steeds op andere campings. Zo moeten we voor het suppen wel aan het water zitten. En we zijn ook heel blij als campingeigenaren met ons meedenken. Dat is goud waard.”

In april staat jullie eerste Buitengeluk-weekend gepland. Hebben jullie er zin in?

“Heel erg! We kunnen niet wachten tot het voorjaar begint!”

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…