Bajescamping

Kamperen op de Bajescamping in Veenhuizen

Marije Onderwaater

Zoek je nog een last minute kampeerbestemming voor komend weekend? Misschien om de zomervakantie mee af te sluiten, of als leuk begin van het nieuwe school- of werkjaar? Zoek niet verder en boek snel een plaatsje op de Bajescamping van het Gevangenismuseum in Veenhuizen.

In het Nationaal Gevangenismuseum Veenhuizen in Drenthe vind je alles over gevangenissen van nu én van vroeger. Bezoekers leren alles over gevangenissen, de omgang met gedetineerden en straffen. Zo is te zien hoe gevangenissen en straffen de afgelopen eeuwen zijn veranderd. Ook kun je meemaken hoe het er tegenwoordig aan toe gaat als achter de tralies zit. Het Gevangenismuseum organiseert regelmatig activiteiten, zoals de Bajescamping. In de nacht van vrijdag 26 augustus op zaterdag 27 augustus 2022 – dat is komend weekend al – kun je een nachtje op de binnenplaats van het museum slapen.

Bajescamping Veenhuizen
Overnachten op de binnenplaats van het Gevangenismuseum.
Bajescamping Veenhuizen
Overnachten op de binnenplaats van het Gevangenismuseum.

Eigen kampeermiddel

Kampeerders overnachten in hun eigen tent of een kleine camper. Natuurlijk zorg je zelf ook voor slaapspullen, kleding en douchegerei. Eten en consumpties hoef je niet mee te nemen, want die zijn bij het bezoek inbegrepen. Al moet je natuurlijk afwachten wat je in een gevangenismuseum te eten krijgt… Kinderen zijn uiteraard van harte welkom, al moet er per groepje wel een ouder of verzorger aanwezig zijn. Het Gevangenismuseum ontvangt kampeerders op vrijdag tussen 15.00 en 16.00 uur. Vertrek is zaterdag tussen 10.00 en 11.00 uur. Een overnachting kost 44,50 euro per persoon.

Activiteiten op Bajescamping

Stil een boek lezen voor je tent is er niet bij tijdens een overnachting op de Bajescamping. Een flitsend filmpje op de website van het Gevangenismuseum laat zien dat de kampeerders genoeg spannends staat te wachten. Dit kampeeruitje is dus voor durfals. Wil je meer weten? Klik dan op onderstaande button. Doe het wel snel, want de Bajescamping opent – en sluit! – vrijdag al zijn poorten.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…