kamperen op Aruba

Kamperen op Aruba: een strand vol tenten

Martine van Kuler

Stond jij deze paasdagen op een camping in Nederland, maar droomde je stiekem van witte stranden, azuurblauw water en hoge temperaturen? Dan kun je in 2024 met Pasen wellicht kamperen op Aruba. Campings vind je er niet, maar tijdens het tweeweekse kampeerseizoen mag je je tent opzetten op het strand.

Een kampeerseizoen van twee weken? Ja, je leest het goed! Op Aruba mag je slechts veertien dagen per jaar kamperen en wel rondom Pasen. Campamento, zoals deze traditie heet, begint in de week voor Pasen en duurt tot de week erna. Families en vriendengroepen zetten tenten neer op een van de stranden om te genieten van het goede leven.

Campamento: een mooie traditie

In Nederland hebben we de meivakantie, de Amerikanen leven toe naar ‘spring break’ en op Aruba is Campamento dé vakantie van het voorjaar. Met het hele gezin op vakantie naar een plek buiten het eiland is prijzig, maar kamperen op Aruba is een mooi alternatief om toch samen even weg te zijn. Vooral de stranden Eagle Beach, Hadicurari Beach en Baby Beach zijn tijdens de Santa Semana, de Heilige Week voor Pasen, en de week erna gevuld met tenten en uitgelaten kampeerders. Picknicken, spelletjes doen, zwemmen en uiteindelijk slapen in een tent met het geluid van de golven op de achtergrond. Klinkt goed hè?

Kamperen op Aruba
Kamperen op Aruba

Kamperen op de Arubaanse stranden

Campamento wordt tegenwoordig georganiseerd en gereguleerd door de overheid. Zomaar overal je kampeermiddel opzetten is ook tijdens het tweeweekse kampeerseizoen niet toegestaan. Je dient namelijk van tevoren een vergunning aan te vragen, je tent opzetten binnen tien meter van het water is verboden, en het strand en de palmbomen mogen onder geen beding dienen als toilet. Kun jij hiermee leven en wil jij ook eens kamperen op Aruba? Dat kan ook in 2024 weer tijdens de Semana Santa.

Ben jij een avonturier en zie je buiten Europa kamperen wel zitten? Lees dan deze artikelen over kamperen in Zuid-Afrika en kamperen in China.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!