Oberösterreich

Anders dan anders: ludieke overnachtingen in Oberösterreich (Oostenrijk)

Martine van Kuler

Slapen in een bubbeltent, een boomhut, een tipitent of een wijnvat. In de Oostenrijkse deelstaat Oberösterreich zijn veel ludieke overnachtingsplekken te vinden. Leuk als je een keer wat anders wilt. In deze accommodaties willen wij in ieder geval wel een keertje slapen.

Oberösterreich ligt in het noorden van Oostenrijk en grenst aan Duitsland en Tsjechië. In de wintermaanden kun je er prima skiën, maar ook in de andere jaargetijden is er genoeg te doen. Je vindt er bergen en meren, charmante dorpjes en leuke steden. Wat ons betreft dus een prima plek om je kampeervakantie door te brengen. Maar misschien wil je wel een keertje ‘anders dan anders’ kamperen? Wel de nacht doorbrengen, maar niet in je eigen caravan, camper of tent. Ook dat kan in Oberösterreich.

Slapen in een doorzichtige bubbeltent

Slapen in een tent is ons kampeerders niet vreemd, maar slapen in een doorzichtige bubbeltent is toch echt wel een bijzondere ervaring. Het kan in het plaatsje Weyregg am Attersee. De bolvormige tenten hebben een diameter van ongeveer vijf 5 meter en bieden plaats aan twee tot drie personen. Vanuit je bed heb je bij goed weer prachtige uitzicht op de sterrenhemel en de tenten staan ook nog eens dicht bij het meer. Douchen en toiletteren doe je in een sanitairgebouw. Meer lezen en reserveren kan op deze website.

Bubbletent
Genieten van de sterrenhemel in deze bubbletent.
Bubbletent
Genieten van de sterrenhemel in deze bubbletent.

Hoog boven de grond in Oberösterreich

Een camping is het natuurlijk niet, maar slapen in een boomhut heeft wel wat weg van kamperen. Het boomhuthotel in Kopfing bestaat uit zes houten appartementen. Ze zijn modern ingericht en van alle gemakken voorzien. Ontbijten en dineren doe je in het ernaast gelegen Gasthof Oachkatzl. De boomhutten zijn er voor twee tot en met wel zeventien personen. Dus ook leuk voor een familie- of vriendenweekend. Meer weten over deze locatie in Oberösterreich? Kijk dan op deze website.

boomhut
Slaap op tien meter hoogte in een boomhut.
boomhut
Slaap op tien meter hoogte in een boomhut.

Slapen in wijnvaten op Camping Au Donau

Deze accommodatie is er een naar ons hart: op Camping Au Donau kun je namelijk slapen in wijnvaten. Naast een bed van 2 bij 2 meter bevatten de vaten een tafel en een bank. Verder gebruik je de faciliteiten van de camping. Leuk voor een romantisch nachtje voor twee.

wijnvat
Romantisch overnachten in een wijnvat op Camping Au Donau.
wijnvat
Romantisch overnachten in een wijnvat op Camping Au Donau.

Een bed in een korenveld

Wie het arrangement ‘Ein Bett im Kornfeld‘ boekt bij de familie Windhager in St. Georgen am Walde staat een bijzondere belevenis te wachten. Per paard en wagen maak je een rit naar een steenlabyrint en vervolgens word je naar je dinerlocatie gebracht. Daarna brengt de koetsier je naar je accommodatie – een klein houten huisje midden in het korenveld waar je in een hemelbed wegdoezelt. ’s Ochtends wordt je op je terras verrast met een uitgebreid ontbijt. Lijkt dit je wat? Aarzel dan niet, want het arrangement is alleen beschikbaar van 3 juni tot 19 augustus 2023. Hier lees je er meer over.

Hutje in het korenveld
Geen hutje op de hei, maar een hutje in het korenveld.
Hutje in het korenveld
Geen hutje op de hei, maar een hutje in het korenveld.

Slapen in luxe tipi’s

Het pretpark Ikuna Nature is een waar kinderparadijs: klimmen, klauteren, go-karten, een 5 D bioscoop, waterpret, een dag is tekort om alle attracties te testen. Waarom dan niet een nacht boeken in een van 23 tipi’s? Maak je de kids gegarandeerd blij mee. Op deze website lees je er meer over.

tipitent
Combineer een dagje pretpark met een nachtje in een tipitent.
tipitent
Combineer een dagje pretpark met een nachtje in een tipitent.

Toch liever een gewone camping?

Wil je weten wat je nog meer in deelstaat Oberösterreich kunt doen, klik dan op onderstaande button.

Loop jij niet warm voor Oberösterreich en deze ludieke overnachtingsplekken, maar wil je wél naar Oostenrijk én kamperen? Lees dan vooral ons artikel over Schwimmbad Camping Mössler in Döbriach (Karinthië) aan de Millstätter See. Campingtrends Marije is hier al twee keer geweest met haar gezin en in haar review lees je waarom.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!