Action kamperen

Kamperen, deze 47 handige artikelen vind je bij de Action

Marije Onderwaater

Zo af en toe lopen we eens binnen bij de Action voor een of andere handigheid. Voordat we op vakantie gaan is een bezoekje aan deze winkel vaste prik. Je kunt er namelijk prima spullen voor je reis of verblijf kopen. Daarom: 47 x kopen bij de Action als je gaat kamperen.

Voor dit artikel richten we ons niet op het campingassortiment. Tuurlijk, de Action heeft een hele kampeerlijn met daarin zelfs stoelen en tafels, maar omdat we daarvoor vaak naar echte kampeerwinkels gaan, laten we die hier links liggen. Alle – of bijna alle – zaken die je óók meeneemt naar de camping, staan wel in dit artikel.

Handig voor tijdens de autoreis

Bij de Action vind je allerlei handige dingen voor tijdens de autoreis.

(Kleur)boeken en meer
Eén ding is zeker: de autoreis schiet niet op als de kinderen zich achterin niet kunnen vermaken. Wil je niet dat ze de hele tijd over hun scherm zitten gebogen? Neem dan wat speelgoed mee in de auto. Heb je een reistafeltje (iets als dit) aan de autostoel bevestigd? Dan kan je bijvoorbeeld een kleurboekje met potloden of een puzzelboekje voor ze aanschaffen. De Action heeft volop keuze, waaronder het kleine kleurboek op de foto, dat 0,59 euro kost. Klein speelgoed doet het natuurlijk ook altijd goed achterin.

Drinken
Wil je voorkomen dat je langs de Autobahn of Autoroute een vermogen betaalt voor een flesje cola of misschien wel een Red Bull? Zorg dan dat je een koeltas met inhoud mee hebt. Bij de Action is er volop keuze, al loont het ook de moeite om de supermarktaanbiedingen in de gaten te houden.

Snoep
Voor wat lekkers onderweg geldt hetzelfde: in het grote schap vind je vast iets van je gading.

Action kamperen kleurboeken
Leuke kleurboekjes voor de kids
Action kamperen kleurboeken
Leuke kleurboekjes voor de kids
Action blikjes
Volop blikjes
Action blikjes
Volop blikjes
Action snoep
Veel zoet
Action snoep
Veel zoet

Zakjes, doekjes en toiletspray

Zakjes
Onmisbaar op de camping: vuilniszakjes. Bij de Action zijn ze in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Vergeet ook niet een rolletje voorin te leggen voor die momenten dat de (kinder)maag klaar is met de autorit. Diezelfde rol gebruik je ook voor afvalzakjes in de auto.

Doekjes
Een pak doekjes is altijd makkelijk op vakantie. Er zijn allerlei soorten. Hygiënische doekjes gebruik je bijvoorbeeld om de campingtafel af te nemen, en toetenpoetsers om onderweg snoetjes schoon te vegen. De Action verkoopt ook doekjes voor het autointerieur, wel zo lekker om even te gebruiken voor je aan een lange rit gaat beginnen.

Toiletbrilcover + spray
Loop je altijd te hannesen met wc-papier op de bril of hang je er krampachtig boven (hallo dames) omdat je niet durft te gaan zitten? Gooi dan een pakje toiletbrilcovers in je tas. Hiermee voorkom je contact met de wc-bril in een openbaar toilet. Een pakje met tien covers kost 0,59 euro. Voor 0,99 euro kun je ook een spray met toiletbrilreiniger kopen.

Zakjes
Zakjes voor elk moment
Zakjes
Zakjes voor elk moment
doekjes Action
Allerlei soorten doekjes
doekjes Action
Allerlei soorten doekjes
Toiletbrilcover
Voor een schoon/schoner toilet
Toiletbrilcover
Voor een schoon/schoner toilet

Puzzelen en spelen

Een spelletje mag niet ontbreken wanneer je gaat kamperen. Eerder schreven we al welke spelletjes bij ons favoriet zijn en áltijd meegaan.

Puzzelboekje
Opeens heb je de leeftijd dat ontspannen ook is: met een puzzelboekje in je campingstoel zitten. Even geen scherm, maar gewoon een woordzoeker of Zweeds raadsel maken. De Action verkoopt een heel voordelig Varia-puzzelboekje van Denksport voor slechts 1,99 euro.

Spelletjes
Voor een fijn spelletje kan je heel goed bij de Action terecht. Twee van onze favorieten vinden we hier sowieso: Uno voor 4,99 euro (er is ook een juniorversie voor 4,79 euro) en een ‘nep’-Yahtzee. Voor een scoreblok betaal je 0,49 euro en een setje dobbelstenen kost 0,59 euro. Ook een pakje speelkaarten scoor je in dit schap.

Kleurboeken
Nog even terug naar de stelling met kleurboeken. Behalve het kleine kleurboek hierboven – dat vooral geschikt is voor de auto of bijvoorbeeld tijdens het wachten in een restaurant – zijn er nog allerlei grotere boeken en knutselspullen te koop. Fijn voor de kinderen die op de camping ook wel eens rustig voor de tent, caravan, vouwwagen of camper willen zitten.

Puzzelboekjes
Ontspannen puzzelen
Puzzelboekjes
Ontspannen puzzelen
Spelletjes Action
Leuke spelletjes
Spelletjes Action
Leuke spelletjes
Action kinderen
Kleuren en knutselen
Action kinderen
Kleuren en knutselen

Kratten en bakjes

Vouwkrat
Zijn er kampeerders die geen vouwkratten bij zich hebben? Een vouwkrat komt altijd van pas! Je koopt ze bij de Action in verschillende soorten en maten. De kleinste (25 x 16,5 x 10 cm) kost 1,62 euro en de grootste van 45 liter kost 6,95 euro.

Bamboe mandje
Een bamboe mandje ziet er leuk uit en kan orde scheppen in de kastjes van je camper of caravan. Ook verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Verkrijgbaar vanaf 1,99 euro.

Bamboe bakje
Het assortiment van de Action wisselt nogal eens, maar vaak kun je hier terecht voor bamboe bakjes: van klein tot groot. Op de foto zie je een voorbeeld van een van die bakjes. De bakjes hebben een stijlvolle look en zijn handig voor het organiseren van je kastjes of in de campingkeuken van je vouwwagen. Zo zijn de bakjes bijvoorbeeld makkelijk om peper, zout en olie bij elkaar te bewaren. Het bakje op de foto kost 2,99 euro.

vouwkrat Action
Altijd makkelijk: een vouwkrat
vouwkrat Action
Altijd makkelijk: een vouwkrat
Manden Action
Mandje voor in een kast
Manden Action
Mandje voor in een kast
Bamboe bakje
Bamboe bakje
Bamboe bakje
Bamboe bakje

Voor huishoudelijke klusjes

Kamperen is soms hard werken. Wassen, afwassen, de boel aanvegen; het gaat allemaal gewoon door. Met deze spullen is dat geen probleem!

Kant-en-klare waslijn
Action heeft een eigen lijn met kampeerartikelen: Froyak. Daarin is ook deze waslijn te vinden. Lekker makkelijk, want kant-en-klaar mét tien haakjes. De lijn is 1,90 tot 2,40 meter lang en kost 1,99 euro. Liever een gewone waslijn? Die is natuurlijk ook te koop: 20 meter voor 0,99 euro. Vergeet ook niet de wasknijpers. Er zijn verschillende soorten, met of zonder mandje erbij.

Stoffer en blik
Het blik is in dit geval gewoon plastic en dat is lekker licht om mee te nemen. Een stoffer en blik is erg handig bij het aanvegen van eigenlijk elk kampeermiddel. Voor 0,98 euro is dit setje van jou.

Afwassen
Thuis hebben veel mensen een vaatwasser, maar op de camping sta je gewoon weer ouderwets af te wassen. En dat kan best gezellig zijn! Vergeet bij de Action niet een afwasborstel in te slaan, verkrijgbaar in verschillende soorten vanaf 0,34 euro. Ook voor een teiltje (1,19 euro) en afwasmiddel (0,89 euro) kan je hier terecht.

waslijn camping
Flexibele waslijn
waslijn camping
Flexibele waslijn
Stoffer blik
Stoffer en 'blik'
Stoffer blik
Stoffer en 'blik'
afwassen
Alles om af te wassen
afwassen
Alles om af te wassen

Etui, wassen en pleisters

Reisetui
Neem jij liever geen grote verpakkingen shampoo en douchegel mee? Schaf dan dit reisetui aan, met daarin navulbare kunststof flesjes, potjes en een pompflacon. Veel goedkoper dan al die leuke mini’s bij de drogist. Dit etui kost 1,19 euro.

Handwasmiddel
Wassen op de camping is soms best even plannen, omdat op sommige campings de wasmachines wel dag en nacht bezet lijken. Een tube handwasmiddel biedt dan uitkomst, ook voor kleine wasjes. Deze tube is goed voor twaalf wasbeurten en kost 1,19 euro.

Pleisters
Op vakantie heb je natuurlijk altijd een verbandtrommeltje bij je. Vergeet niet af en toe te checken of de voorraad nog up-to-date is. Voor pleisters kun je in ieder geval terecht bij de Action. Ze hebben verschillende soorten voor 1,49 euro.

Reisverpakkingen
Reisetui met zeven verpakkingen
Reisverpakkingen
Reisetui met zeven verpakkingen
Handwasmiddel
Handwasmiddel voor 12 wasbeuren
Handwasmiddel
Handwasmiddel voor 12 wasbeuren
Pleisters Action
Pleisters, ook van Hansaplast
Pleisters Action
Pleisters, ook van Hansaplast

Verzorgingsproducten

Badspons
Kijk jij de vlogs van DW? Dan zie je hem regelmatig met zijn badspons richting de douches vertrekken. Bij de Action koop je zo’n spons – waarmee je douchegel extra laat schuimen – voor 0,89 euro.

Handgel
Heb je ook een lichte afkeer van handgel gekregen? Dat kunnen wij ons voorstellen! Toch is het handig om een flesje bij je te hebben, want soms wil je een broodje eten terwijl je net de tankslang hebt vastgehouden. Dan is het altijd fijn om even wat handgel te gebruiken, al is het maar voor het idee. Een tube van Sanicur kost 0,59 euro. Voor kinderen is er een fancy handgel die 1,29 euro kost.

Mini-scheermes
Wil jij een scheermesje voor dames dat zo klein mogelijk is? Sprint dan snel naar de Action, want daar koop je een scheermesje in miniformaat in een reisetui en met twee navullingen. Te koop voor 1,59 euro.

Spons
Herken je zo'n spons?
Spons
Herken je zo'n spons?
Handgel
Altijd handig: handgel
Handgel
Altijd handig: handgel
Scheermesjes
Voor wie echt mini wil gaan
Scheermesjes
Voor wie echt mini wil gaan

Wijnglazen, bestek en koelen

Wijnglazen
Wijn drinken we op vakantie het liefst uit een echt glas. En hoewel we dol zijn op de blauwe picardieglazen van Duralex, hebben we ook nog eens graag een glas op een voet. Glazen van de Action zijn betaalbaar en behoorlijk stevig en dat maakt ze geschikt voor op de camping. Er zijn diverse soorten. Voor vier glazen van Royal Leerdam betaal je bijvoorbeeld 4,99 euro.

Koelelementen
Koelelementen gebruiken we voor ons koeltasje in de auto of wanneer we vanaf de camping naar het strand gaan. We hebben dan ook altijd wat koelelementen bij ons. Action verkoopt kleintjes in een set van drie voor 0,69 euro en bijvoorbeeld twee 400 ml-exemplaren voor 1,38 euro.

Bestek
Wat kunnen we hierover zeggen? Zoek je een bestekset in je kampeeruitrusting, dan is dit een setje voor een prima prijs. Zestiendelig voor 6,49 euro.

Wijnglazen Action
Wijn uit een echt glas
Wijnglazen Action
Wijn uit een echt glas
Koelelementen
Koelelementen
Koelelementen
Koelelementen
Bestekset
16-delige bestekset
Bestekset
16-delige bestekset

Kaarsen en verlichting

Citronellakaars
Deze citronellakaars is favoriet, vooral vanwege de grote pot in allerlei vrolijke kleurtjes. Hij kost 2,12 euro. Gezellig voor ‘s avonds op tafel.

Hanglampje met koord
Dit is een makkelijk lampje. Dankzij het koord hang je dit led-lampje overal op waar je licht nodig hebt. Voor 1,47 euro is hij voor jou.

Verlichting
Voor solarverlichting moet je bij de Action zijn. Er is een heel schap vol met allerlei lampjes die op zonne-energie werken. Nu hoef je niet meteen je hele kampeerplaats vol te hangen, maar een zacht lampje op z’n tijd kan heel sfeervol zijn.

Citronella
Citronellakaars
Citronella
Citronellakaars
Hanglampje
Hanglampje met koord
Hanglampje
Hanglampje met koord
Lampjes
Allerlei verlichting
Lampjes
Allerlei verlichting

Fleecedekentjes, hamamdoek én sporten

Fleecedekentjes
Er is geen vakantie dat we geen fleecedekentjes meenemen. Ze komen op allerlei momenten van pas: de kinderen gebruiken ze op de achterbank als we ‘s ochtends vroeg vertrekken, we zitten ermee voor de tent als het ‘s avonds kil begint te worden of we leggen ze als extra dekentje over de slaapzak tijdens koude nachten. Voor een fleecedekentje met kinderprint betaal je 4,95 euro.

Hamamdoek
Ook handig om bij je te hebben: een hamamdoek. Als handdoek, strandlaken of picknickkleed. Overigens kun je zo’n doek ook prima gebruiken om schaduw te creëren. In verschillende dessins voor 4,29 euro te koop.

Yogamatje en weerstandsbanden
Geniet je ook zo van het goede leven op vakantie? Wij wel! Daarom gaan we vanaf de camping regelmatig een rondje hardlopen. Is dat niets voor jou en wil je wél een beetje in beweging blijven? Neem dan bijvoorbeeld een weerstandsband of een yogamatje mee.

Fleecedekentjes
Onmisbaar op de camping
Fleecedekentjes
Onmisbaar op de camping
hamamdoek
Handige hamamdoek
hamamdoek
Handige hamamdoek
action kamperen
Voor sportieve kampeerders
action kamperen
Voor sportieve kampeerders

Lekker buiten zijn!

Buitenspeelgoed
Emmers, schepjes en ander buitenspeelgoed kun je prima bij de Action kopen als je gaat kamperen. Een zesdelig emmersetje met hark, schepje en zeef kost 3,99 euro en er zijn nog meer soorten verkrijgbaar. Ook voor ballen, frisbees en meer kun je hier slagen.

Opblaasspul
Het is hartstikke leuk om in een souvenirwinkel een opblaasfiguur te kopen. Maar wil je daar op besparen, kijk dan eerst even bij de Action. Een krokodil – wie kent ‘m niet? – van Intex kost hier 5,95 euro. Ook voor luchtbedden en zwembandjes kun je goed slagen.

Badminton etc.
Beachball, badminton, een tafeltennisset; je kunt het allemaal bij de Action kopen. Een badmintonset van Slazenger kost 6,95 euro en voor 3,99 euro heb je een tafeltennissetje.

Emmer en schep
Emmers en schepjes
Emmer en schep
Emmers en schepjes
Zwembandjes Action
Zwembandjes en luchtbedden
Zwembandjes Action
Zwembandjes en luchtbedden
badminton action
Badminton en meer
badminton action
Badminton en meer

Kampeerhacks Ikea

Kom je nooit bij de Action maar wel bij de Ikea? Lees dan dit artikel eens.

En wat koop jij bij de Action wanneer je gaat kamperen? Laat het ons weten op Facebook.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…