Het Groene Boekje krijgt unieke derde druk: natuurkampeerterrein populair

Luc Schaepkens

Dit jaar hebben meer kampeerders dan ooit de Natuurkampeerterreinen gevonden. En dat is niet zo vreemd, met de natuur, rust en ruimte als trekpleister. Het Groene Boekje – met daarin de benodigde Natuurkampeerkaart – krijgt zelfs een unieke derde druk.

De Natuurkampeerterreinen

De Natuurkampeerterreinen staan niet alleen voor natuur, maar ook voor rust en ruimte. En dat is precies wat veel kampeerders zoeken. De 150 Natuurkampeerterreinen zijn kleinschalig en liggen in Nederland, België en Frankrijk.

Natuurkampeerterreinen is puur kamperen

“Al een aantal jaar zien we dat in de natuur verblijven steeds meer gewaardeerd wordt en dat gevoel is tijdens de coronapandemie alleen maar versterkt”, zegt Eelke Horselenberg, directeur van De Groene Koepel. “Wij bieden precies waar behoefte aan is: rust, natuur en puur kamperen. Dat is voor iedereen verrassend dichtbij: waar je in Nederland ook woont, binnen een half uur kun je op een Natuurkampeerterrein zijn.”

Het Groene Boekje kun je niet missen

Alleen met de Natuurkampeerkaart, die ook in Het Groene Boekje te vinden is, kun je terecht op de Natuurkampeerterreinen. Ten opzichte van vorig jaar steeg de verkoop met ruim 20 procent. De teller staat op bijna 75.000 verkochte kaarten. Veel mensen kiezen dus voor de vakantie in eigen land en voor een Natuurkampeerterrein. Zowel in de schoolvakanties als daarbuiten wisten de kampeerders de plekken te vinden.

Om in de grote vraag te voorzien, krijgt Het Groene Boekje een unieke derde druk. Dit is een compactere versie van het reguliere exemplaar en een waar collectors item. Daarmee kan iedereen deze nazomer en herfst genieten van het natuurkamperen. Want ondanks de grotere aantallen kampeerders kunnen de terreinen dankzij de ruime opzet aan iedereen een rustig verblijf bieden.

Wat er zoal te doen is tijdens een vakantie in eigen land? Genoeg! Kijk bijvoorbeeld eens naar onze tips voor OverijsselLimburg of Zuid-Holland. Alle provincies staan op onze site. Gebruik bovenin de zoekfunctie voor de provincie van jouw keuze.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur