Europa-Park 2021: vanaf nu reserveringssysteem voor de camping

Luc Schaepkens

Europa-Park 2021 blijft open tot en met 9 januari 2022. Het park zal in deze periode een paar keer van kleed wisselen. Allereerst is er het Halloween-seizoen. Daarna de HALLOWinter-weken die overgaan in het winterseizoen. Voortaan dien je wel te reserveren voor een plekje op de camping. Ook de decoratie van het kampeerterrein zal telkens worden aangepast. Met de nieuwe mogelijkheid om vooraf te reserveren is iedere gast hier nu verzekerd van een staanplaats.

Europa-Park 2021: pompoenen en kerstbomen

Vanaf 2 oktober staat Europa-Park in het teken van Halloween. Het hele park kleurt dan oranje. En wel met zo’n 180.000 pompoenen, 15.000 chrysanten, 5.000 maïsplanten en 3.000 strobalen. Het park en de shows in griezelsfeer maar voor jong en oud nog steeds gezellig. “We noemen dat ‘grie-zellig’”, aldus Europa-Park. Echte horror-fans kunnen dit jaar weer op geselecteerde avonden terecht bij de Horror Nights – Traumatica.

Op 8 november gaat HALLOWinter van start, dit duurt tot 27 november. Normaal gesproken zou Duitslands grootste attractiepark in deze periode gesloten zijn. Maar dit jaar blijft het open voor iedereen die niet kan kiezen tussen pompoenen en kerstbomen. Alle attracties zijn gewoon in bedrijf, uitgezonderd Atlantica SuperSplash en Fjord Rafting. HALLOWinter loopt vloeiend over in het populaire winterseizoen dat zal duren tot 9 januari 2022.

Waterpark Rulantica: het gehele jaar geopend

Het in 2019 geopende waterpark Rulantica werd vorig jaar reeds uitgebreid met een sauna- en relax-afdeling. Dit jaar kreeg het buitengebied een bijzonder gethematiseerd glijbanen-bastion. Met tien verschillende glijbanen en meer dan honderd speelmogelijkheden. Evenals de nieuwe waterspeelplaats voor de allerkleinsten is dit bedoeld voor het zomerseizoen. Ook in het binnengedeelte is een bijzondere toevoeging gedaan. Een bassin waarin je met een VR-bril onderwateravonturen kunt beleven. Rulantica is het gehele jaar geopend.

Camping: nu ook vooraf te reserveren

Voor gasten die graag avontuurlijk overnachten, beschikt Europa-Park 2021 over een eigen Camp Resort. Dat bestaat enerzijds uit een gedeelte met ingerichte huifkarren, blokhutten en tipitenten. Anderzijds uit een camping waar men kan verblijven in de eigen caravan, camper of tent. Nieuw is dat men hier niet meer op de bonnefooi kan aankomen. Om iedereen een staanplaats te garanderen, is een reserveringssysteem ingevoerd. Hiermee konden al eerder de huifkarren, blokhutten en tipitenten van het Camp Resort worden geboekt.

Op de site kan men staanplaatsen van verschillende groottes reserveren. Er zijn ook speciale tentplaatsen. Nieuw is ook de invoering van een in- en uitchecktijd. Eerder kon men op ieder moment van de dag het terrein oprijden, maar om meer rust te creëren is deze regeling ingevoerd.

Nazomeren in het Wilde Westen van Europa-Park 2021

Alle informatie is ook terug te vinden op de nieuwe website die nu ook compleet in het Nederlands beschikbaar is. Bovendien is het terug te lezen in de nieuwe Nederlandstalige brochure die is aan te vragen via www.europapark.de/aanvraag.

Voor een bezoek aan het Europa-Park Resort dienen gasten momenteel te beschikken over een reserveringsbevestiging of een ticket op datum. Voor toegang is de 3G-regeling van toepassing. Op www.europapark.de/info2021 staan de details over hoe men kan bewijzen dat getest, genezen of gevaccineerd te zijn. In de attracties, wachtrijen en overdekte ruimtes is een mondmasker verplicht. In het waterpark geldt deze plicht tot aan de kleedkamers.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur