Het Zweedse Dometic neemt Cadac over, bekend van de gasbarbecues

Luc Schaepkens

Onlangs werd het Duitse Büttner Elektronic overgenomen. Nu is het de beurt aan Cadac International. Dometic neemt Cadac over omdat de merken elkaar aanvullen. Cadac is bekend van de handige gasbarbecues, zoals de Citi Chef 40. En natuurlijk de Skottelbraai.

Overname met Cadac

Het Zweedse Dometic versterkt met deze overname opnieuw zijn productaanbod en distributienetwerk. Cadac International is een bekend merk in de outdoormarkt En zeker geen kleintje. De omzet van dit bedrijf bedroeg in 2020 namelijk een niet kinderachtige 17 miljoen euro. De overname zal meteen bijdragen aan de winst per aandeel van Dometic.

Dometic neemt Cadac over en ziet groei in mobiel outdoormarkt

Dometic neemt Cadac over omdat het veel verwacht van de groei van de mobiele outdoormarkt. Steeds meer mensen kiezen namelijk voor het doorbrengen van hun (vrije) tijd buitenshuis. Kamperen met de camper, caravan of tent is razend populair. Het hoogwaardige aanbod aan barbecues sluit daar naadloos op aan. Koelboxen, tenten en mobiele stroomoplossingen maken nu al deel uit van het Dometic-aanbod.

“Ik ben verheugd Cadac en zijn medewerkers bij Dometic te mogen verwelkomen. Met deze overname versterken we namelijk ons aanbod en distributienetwerk. En dat voor de groeiende outdoor lifestyle-markt. Onze strategie voor winstgevende expansie in Mobile Living is gebaseerd op een combinatie van organische en acquisitieve groei. Dit is onze zevende aangekondigde acquisitie dit jaar. Onze pijplijn van potentiële toekomstige acquisities blijft sterk.” zegt Juan Vargues, President en CEO.

Dometic neemt Cadac over als zevende overname dit jaar. De overnameprijs wordt niet bekendgemaakt. De afronding staat gepland voor het vierde kwartaal van 2021.

Naar de site van Cadac International.

Naar de site van Dometic.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur