Camping en camperplaats Den Driesch blijft toch open: Peter Gillis maakt een draai

Luc Schaepkens

Hatseflats, zoals hij het zelf zegt. De plannen voor 150 luxe chalets op voorheen camping Den Driesch in Valkenburg zijn alweer veranderd. Als enthousiaste camperaar wil Peter Gillis deze unieke plek nu toch behouden voor campers en – naar we aannemen – caravans. De camping blijft vooralsnog zoals hij is en opent per 26 november opnieuw de deuren voor alle gasten.

Camping Den Driesch verdwijnt

Op 2 november schreven we dat camping Den Driesch in Valkenburg zou verdwijnen. Lees hier dat artikel. Peter Gilles, baas van de Oostappen Groep – en bekend van de tv-realityserie ‘Massa is kassa’ – had zijn plannen net bekendgemaakt. Er was voortaan geen plaats meer voor caravans en campers. In plaats daarvan zouden 150 luxe chalets op de plek van de camping komen. Resort Valkenburg – zoals het zou gaan heten – was vanaf april volgend jaar te boeken.

Wel extra verhuurmogelijkheden op Den Driesch

We weten natuurlijk niet of Peter Gillis – of de gemeente Valkenburg – alle reacties die dit besluit opriepen hebben gelezen. Maar Gillis heeft in ieder geval een draai gemaakt. ‘Omdat ik zelf een enthousiast camperaar ben’, zo laat hij op social media weten. Hij wil de plek daarom bij nader inzien toch behouden voor campers. En naar we aannemen ook voor caravans. Of zoals hij het in eigen woorden zegt:

Het nieuws

Het nieuws komt een paar dagen voor de start van Kerststad Valkenburg. Met kerstmarkten in de grotten en een centrum in kerstsfeer is de Zuid-Limburgse stad een flinke publiekstrekker. Dit is een periode waarop camping en camperplaats Den Driesch in andere jaren helemaal vol stond. Het lijkt erop dat dit – tegen de verwachting in – ook dit jaar weer het geval zal zijn. Meer informatie of meteen een plek reserveren? Kijk daarvoor op onderstaande site.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur