Campfire Group: Easy Caravanning en Holtkamper samen in Utrecht

Luc Schaepkens

De Nederlandse Campfire Group zet ze in Utrecht voor het eerst op één stand: de tenttrailers van Easy Caravanning en Holtkamper. Op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs (van 6 – 10 oktober in de Jaarbeurs Utrecht) kun je genieten van 350 vierkante meter tenttrailers made in Holland.

Easy Caravanning

“In 2020 ging de voor ons zo belangrijke beurs op eigen bodem als gevolg van de coronamaatregelen natuurlijk niet door. En dat terwijl de TakeOff van ons nieuwe merk Easy Caravanning juist bij de marktintroductie op de KCJ in oktober 2019 door Campingtrend nét was uitgeroepen tot de nummer 1 beursinnovatie”, aldus Maarten de Roos, algemeen directeur van de Campfire Group en oprichter-bedenker van Easy Caravanning.

Easy Caravanning en Holtkamper.
Easy Caravanning en Holtkamper.

Campfire Group: 350 m2 premium tenttrailers

De Roos vervolgt: “Maar we zijn bij de Campfire Group niet bij de pakken neer gaan zitten. Na de succesvolle lancering van de TakeOff ‘First Edition’ vorig jaar, is ons Europese distributienetwerk fors uitgebreid. Om de groeiende vraag aan te kunnen verhuisden we met Easy Caravanning begin dit jaar naar een grotere assemblagehal. Holtkamper introduceert de nieuwe modellen van het topmodel Kyte en van de Cocoon. Naast diverse wijzigingen aan het exterieur van de trailer is onder andere ook het design van de voor Holtkamper zo karakteristieke tent met huisdesigner Hegge Industrial Design onder de loep genomen. Volgend jaar zal deze nieuwe designtaal ook worden doorgevoerd op de overige Holtkamper-modellen”.

“In 2022 gaan we ook de eerste stappen maken naar de centralisatie van onze activiteiten in Noord-Nederland. Beide teams van Holtkamper en Easy Caravanning worden samengevoegd op een nieuwe grotere locatie in Emmen die klaar is voor verdere groei. Het bundelen van onze krachten zal ons enorm veel synergievoordelen op gaan leveren. Dat is van vitaal belang om competitief te blijven en onze toonaangevende marktpositie te behouden door continue productinnovatie.”

Holtkamper.
Holtkamper.
Easy Caravanning.
Easy Caravanning.

Beursprimeur: TakeOff Infinity

Een echte beursprimeur van de Campfire Group is de zogeheten TakeOff Infinity. Dat is een TakeOff met geïntegreerd flexibel solar paneel op het hefdak. Daarbij komt het unieke cross-over concept van de TakeOff van pas. Want op het vaste dak kan eenvoudig zonne-energie toegepast worden. Optisch valt dit zonnepaneel nauwelijks op. Dit omdat het lagergelegen middendeel van het hefdak op deze uitvoering donkergetint is. De Lithium boordaccu en het energy managementsysteem maken de TakeOff geschikt voor een trip zonder campingpaal. De Roos: “Al onze producten zijn licht van gewicht en aerodynamisch. Hierdoor is het meerverbruik tijdens de reis vele malen lager dan bijvoorbeeld bij een traditionele toercaravan. Dit maakt onze producten ook uitermate geschikt voor compacte en vol-elektrische trekauto’s. Met de toevoeging van solar-energie maken we nu nog een extra stap in het reduceren van de zogenaamde CO2 voetafdruk van de moderne kampeerder, kamperen 2.0 dus.”

Holtkamper en Easy Caravanning van de Campfire Group zijn op de Jaarbeurs te vinden in hal 12, standnummer 12.C010. Kijk voor meer informatie en verkoopadressen op www.holtkamper.nl en www.easycaravanning.com.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur