De camperelfstedentocht is een unieke camperbeleving: it giet oan

Luc Schaepkens

De elfstedentocht rijden met je camper. Met heuse stempelposten. Waar je vertrekt, op welke datum en hoe lang je erover doet? Je mag het helemaal zelf weten. Vanaf nu kan het. De camperelfstedentocht is een initiatief van onder andere Camperplaats Leeuwarden.

Ontdek het zelf!

“Veel van onze gasten gaven aan dat ze graag eens alle elf steden per camper wilden bezoeken”, vertelt Margreet Dröge van Campingplaats Leeuwarden. “Het ontbrak nog aan een platform. Met alle praktische informatie voor camperaars.”

“Met de Camperelfstedentocht hebben we nu een unieke camperbeleving ontwikkeld. Die het hele jaar door gereden kan worden.” Camper TV – het online videokanaal voor camperaars en kampeerders – heeft de route inmiddels getest. Hun bevindingen zijn te zien op YouTube.

Camperelfstedentocht door iedere elfstedenstad

Stempelkaarten kunnen bij elf stempelposten en de ondernemers opgehaald worden. Is je kaart vol, dan is de tocht voltooid. Je maakt met een volle stempelkaart kans op mooie prijzen. Er is een site: www.camperelfstedentocht.nl. En een nieuwsbrief. Je ontvangt zo als deelnemer allerlei leuke tips. Zo komen de elf fonteinen voorbij, leuke winkels, restaurants, wandel- en fietsroutes, activiteiten en nog veel meer. Daarnaast krijg je extra’s, zoals Fries roggebrood, dippers en toast van Van der Meulen.

In Bolsward wacht een gratis Sonnema Berenburg. Ook kan je bij Brouwerij Dockum gebruik maken van leuke aanbiedingen. In Leeuwarden krijgen deelnemers een gratis ambachtelijk Fries suikerbrood. Mensen die zelf geen camper hebben en de camperelfstedentocht willen rijden, kunnen een camper huren bij Goboony of bij Aversch Campers.

Maarten van der Weijden Foundation

Voor iedere volle stempelkaart gaat er een donatie naar de Maarten van der Weijden Foundation. Deelnemers kunnen ook zelf een bijdrage overmaken naar deze Foundation die zich inzet voor kankeronderzoek en -projecten. Dit kan via de actiepagina op https://camperelfstedentocht.nl/goed-doel/

De Camperelfstedentocht is een initiatief van Camperplaats Leeuwarden. In samenwerking met Camping De Domp in Sneek en Camping Sudersé in Workum. En met Camping de Zeehoeve in Harlingen en Camperplaats Stavoren. Daarnaast haken vijftig ondernemers aan om toeristen een unieke elfstedenbeleving te kunnen geven. Toeristische aanjagers van de verschillende regio’s, Merk Fryslân en verschillende camperplatforms stimuleren het concept. De route zal binnenkort ook te vinden zijn op Friesland.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur