Bürstner 2023 Lyseo Gallery
Bürstner Lyseo Gallery

Bürstner 2023: Lyseo Gallery met opblaasbare alkoof in productie en meer nieuws

Marije Onderwaater

Precies een jaar geleden introduceerde Bürstner de Lyseo Gallery: een halfintegraalcamper met een opblaasbare alkoof. Het merk beloofde dat deze eyecatcher 'in de nabije toekomst' in productie zou worden genomen. Die belofte is de fabrikant nagekomen, want de Lyseo Gallery komt volgend jaar in de showroom te staan. Natuurlijk was er op de perspresentatie meer Bürstner 2023-nieuws. We vertellen je er alles over!

Bürstner Lyseo Gallery

Op het eerste gezicht is de Bürstner Lyseo Gallery een halfintegraalcamper. Dat verandert wanneer je aankomt op de camping of camperplaats. Daar tover je binnen 90 seconden een alkoof tevoorschijn. Deze alkoof is gevuld met perslucht en genoeg geïsoleerd om mee te gaan winterkamperen. Er zijn twee indelingen: de TD 649 G heeft achterin een rondzit in plaats van een slaapkamer. Wel is de zithoek om te bouwen tot bed en ook is er tegen meerprijs een hefbed verkrijgbaar. De TD 689 G heeft achterin een badkamer en is uitgerust met een zitgroep in L-vorm. Beide Gallery’s hebben een lengte van 6,99 meter. Een vaste trap leidt naar de alkoof. In de herfst start Bürstner met de serieproductie van de Lyseo Gallery.

Bürstner Lyseo Gallery alkoof
De alkoof in de Lyseo Gallery.
Bürstner Lyseo Gallery alkoof
De alkoof in de Lyseo Gallery.

Lyseo I: vernieuwde integraalcamper op Fiat

In het Duitse Kehl presenteerde Bürstner ook de Lyseo I. Volgens de camperbouwer vult deze nieuwkomer een gat in het middensegment. “We wilden een voertuig bouwen dat het hele jaar door kan worden gebruikt, een huiselijk interieur heeft en een uitstekende ergonomie biedt die aantrekkelijk zou zijn voor doelgroepen die hun wooncomfort op prijs stellen”, zegt Bürstner-directeur Jens Kromer.

De nieuwe Lyseo I staat straks in vijf indelingen in de showroom:
I 690 G: 6,98 meter lengte, lang, eenpersoonsbedden achter, L-zitgroep, Variobad

I 726 G: 7,36 cm lengte, eenpersoonsbedden achter, L-zitgroep, Variobad.

I 727 G: 7,36 cm lengte, enkele bedden achter, loungebank en badkamer met separate douche.

I 736: 7,36 cm lengte, queensbed achter, loungebank en badkamer met separate douche.

I 744: 7,36 cm lengte, twee zitgroepen, standaard tweede elektrisch hefbed.

Bürstner kiest tegen de stroom in voor de Fiat Ducato als basisvoertuig. Deze is voorzien van een 2.3 MultiJet-motor met 138 pk en een automaat.

Langer bed in nieuwe indelingen buscamper Lineo

Afgelopen voorjaar introduceerde Bürstner de nieuwe buscamper Lineo. Dat eerste model, de C590, had achterin een dwarsbed met een afmeting van 1,90 x 1,45 meter. Niet voor lange kampeerders dus. Direct na de introductie is Bürstner al aan de buscamper gaan sleutelen en het resultaat werd vorige week gepresenteerd: een Lineo-buscamper met aan beide zijden geïntegreerde verlengingen waardoor er ruimte is voor een dwarsbed van 2,01 x 1,45 meter. Een unicum, volgens de camperbouwer. Met de stahoogte van 1,99 meter kunnen de meeste kampeerders ook nog eens prima uit de voeten.

“Onze kopers zijn tegenwoordig gemiddeld 180 cm lang en willen ook tijdens het toeren comfortabel en gezond slapen”, zegt Carolin Gebhardt, verantwoordelijk voor de buscampers bij Bürstner. “Deze verlenging is een extra doorslaggevend argument voor de beslissing tot aankoop. Ik ben blij dat we de eersten zijn die zulke slaapmaten kunnen bieden in een camper met een comfortabele, huiselijke en warme ‘wohnfühl thuis weg van huis-sfeer’.”

Thuisgevoel
Zoals Gebhardt al aangeeft, is de Lineo helemaal ingericht volgens Bürstners wohnfühl-principe, dat onderweg het thuisgevoel moet geven. De zithoek van de buscamper bestaat uit een bank, de twee draaibare cabinestoelen en een verlengbare tafel. In het midden het keukenblok met daar tegenover de badkamer. De dubbele bodem, waarin de kachelslangen, bekabeling en waterslangen zijn ondergebracht, is verwarmd. De Lineo is er ook als C550.

Bürstner Lineo buscamper
De Lineo-buscamper met XXL-dwarsbed.
Bürstner Lineo buscamper
De Lineo-buscamper met XXL-dwarsbed.

Bijzonder hefbed in Lyseo TD

De halfintegraal Lyseo TD krijgt voor het 2023-seizoen twee nieuwe indelingen: de TD 594 en de TD 684 G. Eerstgenoemde is 5,99 meter lang en heeft een face-to-face-indeling. Boven de zitgroep hangt een hefbed dat dankzij een matrastopper is te gebruiken als lengtebed (2,00/1,95 x 1,40 meter) of als dwarsbed (2,00 x 1,40 meter). Het sanitair is achterin de camper te vinden. De TD 684 G is 6,89 meter lang en heeft ook langsbanken. Achterin een sanitaire ruimte met een separate douche en een grote kledingkast. Hier hetzelfde multifunctionele hefbed.

Harmony Line
De Harmony Line-modellen komen voor het nieuwe seizoen te bevallen. Wel is nog een optioneel Harmony Line-pakket verkrijgbaar met daarin 16 inch lichtmetalen wielen, verduisterende rolgordijnen in de cabine, aluminium raamkozijnen, een XL-toegangsdeur en meer.

Bürstner Lyseo TD
De Bürstner Lyseo TD.
Bürstner Lyseo TD
De Bürstner Lyseo TD.

Caravans Bürstner 2023

Ook bij de Bürstner-caravans is er nieuws voor 2023. Zo hebben de Premio en Premio Plus een facelift ondergaan en zijn voorzien van een nieuw interieur. De Premio Life-serie wordt vanaf nu gebouwd op een Knott-chassis en is in de toekomst standaard uitgerust met een compressorkoelkast. De indeling van de 490 TK is nieuw ontworpen en nu ook leverbaar met een 142 liter-compressorkoelkast. Het onderste bed van het stapelbed in deze camper is op te klappen waardoor de garage bereikbaar is. Het stapelbed is optioneel met nog een derde slaapplaats uit te breiden. Dat maakte het voor zeven mensen mogelijk om in de caravan te overnachten. Verder heeft de 490 TK een Comfort-badkamer met het optionele Comfort Shower Pack.

My Bürstner-app
De Averso Plus is vanaf nu standaard voorzien van de app My Bürstner. Deze smartphone-app geeft onder meer informatie over het waterpeil, de temperatuur en het trekgewicht. Deze app is ontwikkeld in samenwerking met het Nederlandse E-Trailer.

Bürstner 2023 Premio Plus
De Bürstner 2023 Premio Plus.
Bürstner 2023 Premio Plus
De Bürstner 2023 Premio Plus.

Meer Bürstner 2023

Binnenkort lichten we enkele Bürstner 2023-nieuwkomers extra uit. Alle nieuwelingen zijn voor het eerst te bekijken op de komende Caravan Salon. Via onderstaande button kun je ook alvast een kijkje nemen op de website van de caravan- en camperbouwer uit Duitsland.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…