Agricamper Italia: lid worden en gratis overnachten in Italië

Luc Schaepkens

Wil je vakantie vieren in Italië? Kijk dan eens naar de formule die ook in Frankrijk en Duitsland aanslaat. Word lid en overnacht gratis bij meer dan tweehonderd uiteenlopende aanbieders. Plattelandstoerisme compleet met een Nederlandstalige app: Agricamper Italia.

France Passion

Onder andere het Franse France Passion, het Duitse Landvergnügen en het Britse Britstop werken met een vergelijkbare formule. Overnachten bij de boer; plattelandstoerisme dus. In Italië ging Fattore Amico enkele jaren geleden ter ziele. Maar nu is er een opvolger. Agricamper Italia gaat dit jaar zelfs al het tweede seizoen in. Plattelandstoerisme met een voor dit seizoen verruimd aanbod en een vernieuwde app die ook in het Nederlands beschikbaar is.

Agricamper Italia plattelandtoerisme

Voor een bedrag van 34,90 euro ben je een jaar lang lid. Je kunt dan gratis overnachten bij ruim tweehonderd verschillende aanbieders in Italië. Denk daarbij aan uiteenlopende locaties, zoals landgoederen, boerderijen en brouwerijen. Maar ook kaasmakerijen, paardenhoeves, bijenstallen en molens bieden overnachtingsplekken. Plattelandstoerisme midden in de natuur. Je kunt er terecht met de camper en met de caravan. Per locatie is één overnachting – 24 uur – gratis.

De app van Agricamper Italia werd opnieuw ontwikkeld, mede op verzoek van de gebruikers. Dat waren er in het moeilijke vakantiejaar dat achter ons ligt toch nog achthonderd. De app is nu gebruiksvriendelijker. Hij geeft bijvoorbeeld meer informatie over de plekken en werd meertalig. Lid worden doe je door de nieuwe Digitale Gids voor Overnachtingsplaatsen aan te schaffen. Meteen daarna ontvang je het wachtwoord en de link waarmee je de app kunt downloaden.

Handige app helpt bij het zoeken

De app is er voor iOS en Android en is in vijf talen – waaronder Nederlands dus – beschikbaar. Je krijgt een overzicht van alle locaties en kunt gemakkelijk zoeken naar bijvoorbeeld een plek in de buurt. Middels pictogrammen wordt de locatie beschreven, zodat je weet wat je kunt verwachten. Behalve veel informatie kun je ook de recensies van eerdere bezoekers lezen. De app heeft een zoekfunctie met filter. Je kunt het voertuig – camper of caravan – ingeven. Maar onder andere ook of je in de bergen of bij een meer wilt staan of liever op het platteland.

Pauline Nava, oprichter van Agricamper Italia: “2020 was ons eerste jaar en de start van het project viel precies samen met de eerste lockdownOngunstige omstandigheden, waardoor veel onzeker was. Maar we waren overtuigd van ons idee. Slow-toerisme midden in de natuur met gezellige authentieke plaatselijke activiteiten en belevenissen. In de loop van het eerste jaar konden we ons verheugen over veel nieuwe registraties en recensies van tevreden kampeerders. En ook onze aanbieders waren tevreden. Leek het vorig jaar misschien nog onverschrokken en avontuurlijk, we zijn nu meer dan ooit overtuigd van de doeltreffendheid en originaliteit van ons idee.”

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur