Kampeerbeurzen Leipzig en Stuttgart gaan niet door

Luc Schaepkens

De Duitse kampeerbeurzen T&C Leipzig 2020 en de CMT Stuttgart 2021 gaan niet door. Dat werd gisteren bekend. Voor de CMT gaat de Messe Stuttgart op zoek naar een alternatieve datum.

Kampeerbeurzen struikelen over hoge besmettingscijfers

De mededeling komt enkele dagen nadat de merken van de Erwin Hymer Group lieten weten komende januari niet deel te nemen aan de CMT (Caravaning, Motor en Touristik). Toch was het nog een moeilijk besluit, aldus Guido von Vacano van het Messe Stuttgart-management. Er was veel steun uit de hoek van de aanbieders en alle partners. Ook zou er – ondanks het ontbreken van merken als Bürstner en LMC – genoeg te zien zijn geweest op de geplande beurs. Hij zou helemaal vol hebben gestaan. De CMT had een goed voorbeeld aan de Caravan Salon in Düsseldorf. Deze was achteraf gezien geslaagd, ondanks de afgeslankte versie en alle beperkingen. Maar ondanks alle voorgenomen maatregelen gaat de CMT toch niet door. Debet aan dit besluit is het zeer hoge aantal coronabesmettingen van de laatste dagen. De organisatie gaat nu op zoek naar een alternatieve datum in de zomer.

“Vanwege de onvoorziene en dynamische ontwikkelingen rondom corona hebben we moeten besluiten deze stap te zetten”, legt Vacano uit. De Messe laat verder weten het besluit te betreuren. Het had de branche graag dit hoognodige platform willen bieden. Zeker in een tijd waarin de markt volop in beweging is. De Messe dankt alle deelnemers voor hun vertrouwen. De door de Messe Stuttgart georganiseerde beurs Touristik & Caravaning Leipzig – gepland voor 18 tot 22 november – is om dezelfde redenen afgezegd.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur