CMT 2023 Messe Stuttgart

Voor in de agenda: CMT 2023 in Stuttgart

Marije Onderwaater

Na twee onzekere jaren zijn alle kampeerbeurzen weer op maximale sterkte. Dat geldt ook voor de CMT 2023 in Stuttgart, die plaatsvindt van 14 tot en met 22 januari 2023. Wij vertellen je meer over de Duitse reisbeurs.

De Messe in Stuttgart is jaarlijks in januari het decor van een beurs over reizen. Bezoekers komen hier meer te weten over de nieuwste kampeermiddelen, aantrekkelijke reisbestemmingen en nog veel meer op het gebied van vrijetijdsbesteding. Zo zijn er in het weekend extra exposities rondom thema’s als fietsen en cultuur.

Zeven hallen kampeerplezier

Verspreid over zeven hallen staan er op de CMT 2023 in totaal 2100 exposanten. In de hallen 1, 3 en 5 tonen fabrikanten hun nieuwste kampeermiddelen. Hal 2 is gereserveerd voor premium kampeermiddelen, waaronder luxe liners. Accessoires, ombouwoplosingen, verwarmingssystemen, movers, airco-systemen en nog veel meer is te vinden in hal 7. Avonturiers die genieten van van life, vertellen hun verhaal in hal 8, waar kampeerders op het podium hun ervaringen delen. In deze hal zijn ook campings en nog meer kampeermiddelen te vinden. Hal 10 is gereserveerd voor alle merken van de Knaus Tabbert-groep. En gaat jouw hart sneller kloppen van vouwwagens en daktenten? Of wil je eens een camper of caravan huren? Dan kan je terecht bij de oost-ingang van de Messe.

CMT 2023 Stuttgart
Nieuwe kampeermiddelen op de CMT.
CMT 2023 Stuttgart
Nieuwe kampeermiddelen op de CMT.

Tickets en openingstijden

De CMT 2023 is alleen toegankelijk met een kaartje dat vooraf online is gekocht. Dat kan via de website. Er zijn verschillende tickets verkrijgbaar. Een kaartje voor een doordeweekse dag kost 14 euro. Voor het weekend is dat 17 euro. Beide tickets geven ook toegang tot lokaal vervoer, daarover vind je meer informatie op de site. Wil je de beurs twee dagen bezoeken? Dan kan je een ticket voor 22 euro kopen. Ook zijn er middagtickets – zonder vervoer – verkrijgbaar. Die kosten doordeweeks 9 euro en in het weekend 10 euro. De Messe in Stuttgart opent tijdens beursdagen zijn deuren om 9.00 uur. De CMT is geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Tickets CMT 2023
Tickets CMT 2023

Kamperen bij de CMT 2023

Een bezoek aan de CMT 2023 in Stuttgart is een goed idee voor mensen die zo net na de feestdagen even in kampeersfeer willen komen. Stuttgart ligt weliswaar niet naast de deur, maar is prima te doen voor een weekend. Volgende week tippen we je campings en camperplaatsen in de buurt van de Messe in Stuttgart.
Meer weten over deze beurs? Bezoek dan de website via onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…